Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Ό.Τσουμάνη=Ο ναζισμός και ο φασισμός ουδέποτε κτυπήθηκαν με τροπολογία και  νομολογία- Να ενταθούν οι έλεγχοι στα λεωφορεία των σχολικών εκδρομών.

Ό.Τσουμάνη=Ο ναζισμός και ο φασισμός ουδέποτε κτυπήθηκαν με τροπολογία και  νομολογία- Να ενταθούν οι έλεγχοι στα λεωφορεία των σχολικών εκδρομών.

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Σε δύο θέματα εστίασε  την  παρέμβασή της ο Όλυ Τσουμάνη ,υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ  στο νομό Ιωαννίνων ,στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

(Ηχητικό ΕΔΩ)

Με αφορμή την συζήτηση για την συμπληρωματική τροπολογία που αφορά τον έλεγχο  στους συνδυασμούς κομμάτων για την συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές, η Όλυ Τσουμάνη τόνισε  ανέδειξε αρχικά την προβολή από ΜΜΕ ενός “ανύπαρκτου ακόμη κόμματος” και υπογράμμισε ότι “ο ναζισμός και ο φασισμός ουδέποτε κτυπήθηκαν με τροπολογία και  νομολογία”.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ η οποία είναι και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” στον δήμο Ιωαννιτών , ανέδειξε την παρέμβαση της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ που αφορά  στην ένταση των

  ελέγχων ,με ευθύνη του κράτους και του υπουργείου μεταφορών στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τις σχολικές εκδρομές.

Η Όλυ Τουμάνη επισήμανε ότι ” το θέμα είναι άκρως πολιτικό ” και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων πριν προκύψουν δυσάρεστες και τραγικές εξελίξεις από ενδεχόμενα τροχαία δυστυχήματα .

Στην ανακοίνωση της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για το θέμα αυτό επισημαίνονται και τα εξής:

{..}Η φωτιά σε λεωφορείο, στο Μέτσοβο, που μετέφερε 52 μαθητές, 40 μέρες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, επιβεβαιώνει ότι δεν έχει παρθεί ακόμα κανένα ουσιαστικό μέτρο για ασφαλείς μεταφορές. Είναι προκλητική η επιλεκτική αναποτελεσματικότητα του αστικού κράτους, αφού την στιγμή, πουη κυβέρνηση ψηφίζει νέα δωράκια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στο πρόσφατο νομοσχέδιο με τον προσχηματικό τίτλο «τα μέτρα στήριξης των συγγενών των νεκρών και τη δήθεν ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων», είναι ανίκανο να πάρει κινηθεί άμεσα στο θέμα της ασφάλειας, ακόμα και μικρών μαθητών.

Παρά τα συχνά περιστατικά και τις καταγγελίες του γονεϊκού κινήματος, της Ένωσης Γονέων και εδώ στην πόλη μας, οι έλεγχοι παραμένουν ανύπαρκτοι.

Απαιτούμε τώρα να γίνουν:

  • Σχολαστικοί έλεγχοι οχημάτων και οδηγών πριν από την αναχώρηση, κατά τη διάρκεια των εκδρομών και στην επιστροφή τους
  • Να μην μετακυληστεί το κόστος των μέτρων ασφάλειας στους γονείς και να υπάρξει πρόβλεψη κυρώσεων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων – τουριστικών γραφείων, που αποδεδειγμένα με δική τους ευθύνη, ένα όχημα κρίνεται ακατάλληλο και ακυρώνεται μια σχολική εκδρομή – επίσκεψη πριν από την αναχώρησή της.

Τώρα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των γονιών, να δυναμώσει ο αγώνας που θα απαιτεί ασφαλής μεταφορές για όλα τα παιδιά.{..}

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...