Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Τ.Τόκας-Ανησυχία για την μεταφορά οπαδικής βίας στον χώρο των σχολείων

Τ.Τόκας-Ανησυχία για την μεταφορά οπαδικής βίας στον χώρο των σχολείων

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- «Κάποιοι  προσπαθούν να  μεταφέρουν τις  οπαδικές  αντιπαραθέσεις  στους χώρους  των σχολείων,όχι αποκλειστικά αλλά  και  στους  χώρους  των σχολείων.Αυτό  είναι  που  μας  γεμίζει  ανησυχία».

Αυτή  την εκτίμηση ανέδειξε  ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών δήμου  Ιωαννιτών ,Τάσος  Τόκας, σε  συνέντευξή του στην  εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος), στο  δημοτικό  ραδιόφωνο Ιωαννίνων ,με αφορμή ανακοίνωση  της Ένωσης μετά  τα πρόσφατα φαινόμενα οπαδικής βίας στα Γιάννενα.

(Ηχητικό ΕΔΩ)

Ο Πρόεδρος  της Ένωσης Γονέων σημείωσε  στην συνέχεια:  «Το ζήτημα είναι κοινωνιολογικό ,αν θέλετε  καιπολιτικό.Γιατί  είναι γνωστές οι αντιπαραθέσεις  των προέδρων των μεγάλων ΠΑΕ μεταξύ τους,είναι  γνωστό ότι έχουν συγκροτήσει στρατιές οπαδών γύρων  τους  οι οποίες λύνουν και άλλα  ζητήματα  επιχειρηματικά  των προέδρων τους» .

Ο Τάσος  Τόκας  σε άλλο σημείο διατύπωσε και  την ακόλουθη άποψη: «Εμείς θέλουμε με την παρέμβασή μας αυτή και  με την  αφύπνιση που θέλουμε να δημιουργήσουμε  στους  γονείς, να βάλουμε έναν φραγμό .Δεν μπορεί να μεταφερθεί αυτό  το πράγμα  στα σχολεία ,πρέπει να σταματήσει  και θα το σταματήσει   μόνο ο συλλογικός αγώνας  των γονέων.»

Η ανακοίνωση  της Ένωσης Γονέων  

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ,Ιωαννιτών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της έξαρσης της οπαδικής βίας στην πόλη μας. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό  τρόπο την δολοφονική συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων που με «προκάλυμμα» τον αθλητισμό επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη ζωή και τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων.

Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια  να μεταφερθούν οι οπαδικές αντιπαραθέσεις στους χώρους των σχολείων. Αυτό μαρτυρούν οι πρόσφατοι βανδαλισμοί σχολικών κτηρίων (πχ ΕΠΑΛ-Κατσικάς) κατά τους οποίους οι βάνδαλοι άφησαν το αποτύπωμά τους αναγράφοντας  οπαδικά συνθήματα. Είναι άλλωστε «κοινό μυστικό» η διαρκής προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν  «καταργηθεί» !!!), αξιοποιώντας  την αγάπη για την ομάδα τους.

Καλούμε:

  • Τους τοπικούς άρχοντες  και τους μαζικούς φορείς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποδόμηση των οπαδικών φαινομένων και την ουσιαστική ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού για όλους.
  • Τους Συλλόγους Γονέων , κάθε γονέα ξεχωριστά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές,  να συμβάλλουν στην απομόνωση του φαινομένου της οπαδικής βίας και στην αποτροπή κάθε προσπάθειας μεταφοράς της στους χώρους των σχολείων . Τα σχολεία δεν είναι – ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν – «κερκίδα», για να λύνουν τις διαφορές  τους οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...