Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ωδίνες Ωδές” η νέα ποιητική συλλογή της Λαμπρινής Παππά-Θεοχάρη

“Ωδίνες Ωδές” η νέα ποιητική συλλογή της Λαμπρινής Παππά-Θεοχάρη

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-

Η νέα ποιητική συλλογή της Λαμπρινής Θεοχάρη με τίτλο «Ωδίνες Ωδές» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Γιώργος Στεφάνου Σιμιτζής, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Νικολάου, η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Ζήδρου και η φιλόλογος Νίκη Μποτωνάκη.

Ποιήματα θα απαγγείλουν η Εβίτα Θεοχάρη και ο Γιώργος Γκατζιάνης.

Συμμετέχει η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Χάρης Λεοντάρης, γενικός γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Σήμερα Παρασκευή ,16.00-17.00 η Εβίτα Θεοχάρη σε έκτακτη εκπομπή (Μουσική Κερασιά), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ,θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή “Ωδίνες Ωδές”

Η Λαμπρινή Παππά-Θεοχάρη γεννήθηκε στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Χ. Θεοχάρη, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά. Γράφει ποιήματα από την ηλικία των οκτώ ετών. Στη νηπιακή ηλικία ζούσε με τις γιαγιάδες της, καθώς οι γονείς της ήταν μετανάστες. Είναι τελειόφοιτος του 2ου Κλασικού Λυκείου Θηλέων Ιωαννίνων και του τμήματος Δημοσιογραφίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων. Στη Γερμανία όπου έζησε αρκετά χρόνια, αρίστευσε σε Τεχνική σχολή.
Το 2017 τυπώθηκε στο Βιβλιοδετείο «Ο Πλάτων» στα Γιάννενα η συλλεκτική διπλή συλλογή με ποιήματα και κείμενα από την παιδική και εφηβική της ηλικία με τίτλο «Πρώτη Αχτίδα» και «ΦλόγαΣ Αρχινά» αντίστοιχα. Το 2011 στα Χανιά κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή με τίτλο «Στα Πλήκτρα του Χρόνου» και ακολούθησε το 2018 στα Γιάννενα, από τις εκδόσεις «Carpe Diem», η συλλογή με τον τίτλο «Κυματιστοί Τόποι», που συμπεριλαμβάνει ποιήματα και πεζογραφήματα. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε τοπικά περιοδικά, εφημερίδες και στις ιστοσελίδες του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων και της ΕΡΑ Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε ποιητικές εκδηλώσεις. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.).
Για όσους θέλουν να προμηθευτούν τη νέα της ποιητική συλλογή ή και παλιότερες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6972898504 ή στο e-mail [email protected].

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...