Τρίτη , 10 Μαΐου 2022
Αρχική / Πολιτισμός / Συζήτηση για την παρουσίαση του βιβλίου “Ωδίνες Ωδές” της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”_Στη “Μουσική Κερασιά”

Συζήτηση για την παρουσίαση του βιβλίου “Ωδίνες Ωδές” της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”_Στη “Μουσική Κερασιά”

Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗEVITA THEOCHARI

Η εκπομπή “Μουσική Κερασιά” είναι σήμερα, 1/10/2021 και ώρα 16.00 – 17.00, αφιερωμένη στο νέο ποιητικό έργο της Λαμπρινής Παππά Θεοχάρη με τον τίτλο “Ωδίνες Ωδές“, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 3 Οκτώβρη, 11.30 π.μ., στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου “Δημήτρης Χατζής”. Εκλεκτός καλεσμένος στην ξεχωριστή αυτή εκπομπή είναι ο κος. Γεώργιος Σιμιτζής του Στεφάνου, βραβευμένος ποιητής και συγγραφέας, όπως και ομιλητής στην εκδήλωση.

Ωδίνες Ωδές” (2021),
της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη

Ελάτε να συν-ταξιδέψουμε μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων με απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη, που βρίθουν από εικόνες και συναισθήματα. Η ποίησή της χαρακτηρίζεται από γενναιοδωρία στη ζωή και στον άνθρωπο. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης η ποιήτρια μας καλεί να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, όπου “από τα χέρια του πολέμου τα σκοτεινά, τ’ ανήλεα, τα τυραννικά” υπέφερε η ανθρωπότητα, για να θυμηθούμε, να μάθουμε, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη. Έτσι, τον Μάρτιο του 2021 κυκλοφόρησε η νέα ποιητική της συλλογή “¨Ωδίνες Ωδές”, προβάλλοντας τη διαχρονικότητα του μηνύματος “ελευθερία“.

Η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίζει ο κος. Χάρης Λεοντάρης, γενικός γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, θα μιλήσουν για το βιβλίο ο κος. Γεώργιος Σιμιτζής του Στεφάνου, ποιητής, ο κος. Γεώργιος Νικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κα. Κωνσταντίνα Ζήδρου, αρχαιολόγος και η κα. Νίκη Μποτωνάκη, φιλόλογος.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, τον προφορικό λόγο θα ακολουθήσει ο ποιητικός μέσα από τις απαγγελίες ποιημάτων υπό τη συνοδεία μουσικής. Η γράφουσα, Εβίτα Θεοχάρη μαζί με τον κο. Γιώργο Γκατζιάνη, δημοσιογράφο θα απαγγείλουν ποιήματα. Θα ακουστούν επίσης, ορισμένα πεζά κείμενα από το βιβλίο. Η μουσική επιμέλεια ανήκει στην κα. Γεωργία Αναστάση, πιανίστα.

Υ.Γ. Διαβάστε το βιογραφικό της ποιήτριας και γνωρίστε τα ποιητικά της έργα μέσα από κείμενα και βίντεο, πατώντας εδώ !

Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά!

Καλή αντάμωση ραδιοφωνικά λίγο μετά τις 16.00 και δια ζώσης την Κυριακή 3 Οκτώβρη, στις 11.30!

Εβίτα Θεοχάρη

Δείτε Επίσης

Επισκέψεις σε Δήμους περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σταύρου Καλογιάννη

Επισκέψεις σε Δήμους περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σταύρου Καλογιάννη τις ημέρες του Πάσχα. Ειδικότερα, την Μεγάλη Πέμπτη ...