Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Συζήτηση για την παρουσίαση του βιβλίου “Ωδίνες Ωδές” της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”_Στη “Μουσική Κερασιά”

Συζήτηση για την παρουσίαση του βιβλίου “Ωδίνες Ωδές” της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”_Στη “Μουσική Κερασιά”

Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗEVITA THEOCHARI

Η εκπομπή “Μουσική Κερασιά” είναι σ΄ήμερα, 1/10/2021 και ώρα 16.00 – 17.00, αφιερωμένη στο νέο ποιητικό έργο της Λαμπρινής Παππά Θεοχάρη με τον τίτλο “Ωδίνες Ωδές“, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 3 Οκτώβρη, 11.30 π.μ., στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου “Δημήτρης Χατζής”. Εκλεκτός καλεσμένος στην ξεχωριστή αυτή εκπομπή είναι ο κος. Γεώργιος Σιμιτζής του Στεφάνου, βραβευμένος ποιητής και συγγραφέας, όπως και ομιλητής στην εκδήλωση.

Ωδίνες Ωδές” (2021),
της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη

Ελάτε να συν-ταξιδέψουμε μέσα απ΄ό τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων με απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη, που βρίθουν από εικ΄όνες και συναισθήματα. Η ποίησή της χαρακτηρίζεται από γενναιοδωρία στη ζωή και στον άνθρωπο. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης η ποιήτρια μας καλεί να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, όπου “απ΄ό τα χέρια του πολέμου τα σκοτεινά, τ’ ανήλεα, τα τυραννικά” υπέφερε η ανθρωπότητα, για να θυμηθούμε, να μάθουμε, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη. Έτσι, τον Μάρτιο του 2021 κυκλοφόρησε η νέα ποιητική της συλλογή “¨Ωδίνες Ωδές”, προβάλλοντας τη διαχρονικότητα του μηνύματος “ελευθερία“.

Η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίζει ο κος. Χάρης Λεοντάρης, γενικός γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, θα μιλήσουν για το βιβλίο ο κος. Γεώργιος Σιμιτζής του Στεφάνου, ποιητής, ο κος. Γεώργιος Νικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κα. Κωνσταντίνα Ζήδρου, αρχαιολόγος και η κα. Νίκη Μποτωνάκη, φιλόλογος.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, τον προφορικό λόγο θα ακολουθήσει ο ποιητικός μέσα από τις απαγγελίες ποιημάτων υπό τη συνοδεία μουσικής. Η γράφουσα, Εβίτα Θεοχάρη μαζί με τον κο. Γιώργο Γκατζιάνη, δημοσιογράφο θα απαγγείλουν ποιήματα. Θα ακουστούν επίσης, ορισμένα πεζά κείμενα από το βιβλίο. Η μουσική επιμέλεια ανήκει στην κα. Γεωργία Αναστάση, πιανίστα.

Υ.Γ. Διαβάστε το βιογραφικό της ποιήτριας και γνωρίστε τα ποιητικά της έργα μέσα από κείμενα και βίντεο, πατώντας εδώ !

Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά!

Καλή αντάμωση ραδιοφωνικά λίγο μετά τις 16.00 και δια ζώσης την Κυριακή 3 Οκτώβρη, στις 11.30!

Εβίτα Θεοχάρη

Δείτε Επίσης

Το Ζωγράφειο Σχολείο στο επίκεντρο της Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης

          Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το Ζωγράφειο Σχολείο, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευση,ς ...