Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Οι Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν την καταστολή των χθεσινών συγκεντρώσεων

Οι Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν την καταστολή των χθεσινών συγκεντρώσεων

Σε ανακοίνωσή τους σχετικά με τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη οι Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση τονίζουν τα εξής:

«Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση- Οργανώσεις Ιωαννίνων καταγγέλλουν την αστυνομοκρατία, την καταστολή και την ωμή βία εις βάρος των συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι. την Τρίτη 17/11/20, ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι επιθέσεις της αστυνομίας και στις 2 περιπτώσεις κατέληξαν με τραυματισμένους διαδηλωτές, καθώς και με 23 συλλήψεις φοιτητών, εναντίων των οποίων στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως άλλωστε δείχνουν και τα σχετικά βίντεο.

Από νωρίς το απόγευμα η αστυνομία επιδόθηκε σε μαζικές προσαγωγές, χωρίς καν να δικαιολογούνται από το σαθρό και χουντικής έμπνευσης πλαίσιο που έβαλε ο Χρυσοχοΐδης σε όλη σχεδόν την έκταση της πόλης. Η Τρίτη 17/11/20 ήταν μέρα που η κυβέρνηση και το κράτος έφεραν εικόνες από το 1973, δείχνοντας ότι δε μπορούν να διαχειριστούν διαφορετικά την κατάσταση της πανδημίας και των απαιτήσεων του λαού.

Παρόλα αυτά, είναι και η μέρα που η προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ, καθώς μεγάλος αριθμός κόσμου, τόσο στα Γιάννενα, όσο και πανελλαδικά απάντησε με δεκάδες κινητοποιήσεις, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία, παλεύοντας ενάντια στη βαρβαρότητα και τον αυταρχισμό.

Αν νομίζουν πως θα επιβάλλουν αυτή την πραγματικότητα είναι βαθιά γελασμένοι!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Κάτω τα χέρια από φοιτητές και εργαζόμενους – Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εις βάρος των 23 εστιακών φοιτητών – Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. – Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Ραντεβού στις 26 Νοέμβρη.»

Δείτε Επίσης

Σ.Πρωτοψάλτης(Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης):Η  καταπολέμηση  της ανεργίας  είναι  ο βασικός μας στόχος. Η 9η «Ημέρα Καριέρας» στα Γιάννενα, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου

  Από :Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   «Η  καταπολέμηση  της ανεργίας  είναι  ο βασικός μας στόχος.Όταν ανέλαβε  ...