Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, απηύθυνε η Παναγιώτα Μπαλοπούλου  μέσω της συνέντευξης στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων. (Ηχητικό ΕΔΩ).

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, στο Θέατρο «Αλώνι» της «επέκεινα χώρα», στη Βίτσα Ζαγορίου και η Π. Μπαλοπούλου . 

Η διευθύντρια του Οργανισμού “επέκεινα χώρα” ,Παναγιώτα Μπαλοπούλου  σημείωσε ότι η συγκεκριμένη προβολή εντάσσεται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών, «Landmarks», σε συνεργασία με την Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών, Κέντρο Γνώσης και Πολιτισμού «επέκεινα χώρα», την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού καθώς και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η Ένωση Ελλήνων σκηνοθετών έχει στόχο να  αναδείξει την σχέση των ελληνικών ταινιών με τους τόπους στους οποίους γυρίστηκαν, αλλά και να χτίσει στενούς δεσμούς ανάμεσα στις ελληνικές ταινίες και το κοινό, το «LANDMARKS» χαρτογραφεί μια κινηματογραφική διαδρομή, με 10 στάσεις και 10 προβολές εμβληματικών ελληνικών ταινιών, οι οποίες δημιούργησαν μια ξεχωριστή σχέση με τον τόπο στον οποίο γυρίστηκαν και άφησαν το στίγμα τους στην πορεία του ελληνικού κινηματογράφου.

Στόχος είναι, κάθε προβολή να δημιουργήσει ένα διάλογο του έργου με τον τόπο καταγωγής του και την εκάστοτε αναπαράσταση. Μέσα από το βλέμμα του εκάστοτε δημιουργού, ο αντίστοιχος τόπος μεταμορφώνεται εντελώς, προκειμένου να υπηρετήσει μια ψυχική κατάσταση, γίνεται ένα αφηγηματικό όχημα και εντέλει αποκαλύπτει την ματιά του δημιουργού πάνω στην ίδια την ζωή.

Η όγδοη “στάση”  αυτής της διαδρομής  είναι η Βίτσα με την προβολή της εμβληματικής ταινίας( 1970), για την υπόθεση της οποίας η Π.Μπαλοπούλου παρέπεμψε …στην προβολή της στο Θέατρο «Αλώνι».

Σε άλλο σημείο η ίδια μίλησε για την ιστορία  του  Οργανισμού “επέκεινα χώρα” , έναν Οργανισμό που δραστηριοποιείται στη Βίτσα Ζαγορίου, συνδυάζοντας τη διανοητική, ψυχική, σωματική και διαδραστική άσκηση.Ιδρυτής ο Νίκος Γιαννής,

 ο οποίος έχει διαθέσει οικογενειακή περιουσία στη Βίτσα Ζαγορίου και άλλους πόρους προς επίτευξη των σκοπών της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης  “επέκεινα χώρα”

 

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...