Σάββατο , 17 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Οικονομία / Παράταση επαγγελματικών μισθώσεων ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Παράταση επαγγελματικών μισθώσεων ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι – Σπυρίδωνα, και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ζητά την παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Με τα δεδομένα όπως έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα και με τα χρέη των επιχειρήσεων παρά τις άοκνες προσπάθειες σας να διογκώνονται, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή μας για να σας  ενημερώσουμε για το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει ή θα προκύψει  στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Είναι αδήριτη ανάγκη, με νομοθετική σας παρέμβαση να προχωρήσετε σε απόφαση παράτασης μίσθωσης δύο(2) ετών, όλων των επαγγελματικών μισθώσεων, με δεδομένο ότι, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη σχεδόν απωλέσει έναν ολόκληρο χρόνο μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους ενώ  επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανακτηθεί  το χαμένο έδαφος, όταν τελικά επαναλειτουργήσει με κανονικούς ρυθμούς και χωρίς απαγορεύσεις η επιχειρηματικότητα.

Κατά την άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και με ομόφωνη απόφαση μας, θεωρούμε εύλογο να προχωρήσετε στην παραπάνω νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστούν ανεξέλεγκτα  προβλήματα που θα προκύψουν από ενδεχόμενες μη ανανεώσεις επαγγελματικών  μισθώσεων.

Ευελπιστούμε στην υιοθέτηση της πρόταση μας, για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών-επιχειρήσεων μας καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων,

Δρ. Δημήτριος Δημητρίου»

Δείτε Επίσης

Ανάγκη στήριξης των μικροπωλητών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Τη στήριξη των μικροπωλητών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ζητάει ο Σταύρος Καλογιάννης ...