Τρίτη , 16 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρεμβάσεις του Θωμά Μπέγκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας

Παρεμβάσεις του Θωμά Μπέγκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας

Με μια αναφορά στον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να ευτελίζει τους θεσμούς και τα συλλογικά όργανα του Δήμου Ιωαννιτών η σημερινή δημοτική αρχή ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

«Μέσα σε περίπου 48 ώρες καλούμαστε  να συμμετάσχουμε σε 4 σημαντικές συνεδριάσεις οργάνων με σοβαρά θέματα και η ενημέρωση φτάνει την τελευταία στιγμή. Η έλλειψη σεβασμού στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων συνεχίζεται», είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Στις 12:00 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή, τώρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και αμέσως μετά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, ενώ την Τετάρτη μας καλείτε για την παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της κεντρικής πλατείας σε μια ώρα που σίγουρα δεν είναι κατάλληλη. Αλήθεια, μετά τις αναφορές σας περί δημοκρατίας και του ρόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είστε εσείς που επιθυμείτε το δημοκρατικό διάλογο και τη συνεισφορά του σε αυτόν όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου; Ποιος είναι ο χρόνος που μας δίνετε για να μελετήσουμε και να συμμετάσχουμε ενεργά, ειδικά στο θέμα της μεγάλης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού;»

Στη συνέχεια ο κ. Μπέγκας καυτηρίασε τις σχεδόν ανύπαρκτες, όπως τις χαρακτήρισε, εκδηλώσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Όπως τόνισε, ο Δήμος Ιωαννιτών, πέρα από τις πάγιες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο, δεν ετοίμασε κάτι ξεχωριστό για να τιμήσει την 25η Μαρτίου, έστω και σημειολογικά, φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα άλλων δήμων της χώρας που προχώρησαν σε μια σειρά ιδιαίτερων δράσεων.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της παράταξης στάθηκε στην απόφαση της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ένα σχέδιο οργάνωσης παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με Covid-19, το οποίο πρέπει να εκπονηθεί στοχευμένα για τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, διερωτήθηκε αν η πρόταση, την οποία έχει καταθέσει εδώ και καιρό η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», να πάρει δηλαδή ο Δήμος πρωτοβουλίες για τη σύσταση ενός άτυπου έστω οργάνου, που θα προτείνει στοχεύμενες ενέργειες και δράσεις, απέχει πολύ από τα όσα υποστηρίζει η Ιατρική Σχολή, καλώντας τη δημοτική αρχή να πάρει θέση.

Τέλος, ο κ. Μπέγκας ζήτησε ενημέρωση για δύο ακόμα θέματα:

α) Αρχικά, για το ζήτημα του φυσικού αερίου, ρωτώντας αν η δημοτική αρχή παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν προτίθεται να παρέμβει με κάποιο τρόπο.

β) Στη συνέχεια, για τα όσα διαδραματίζονται τελευταία στον Συμβουλευτικό Σταθμό Καταπολέμησης των Ναρκωτικών, για τον τρόπο λειτουργίας του, καθώς οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για αναφορές στις εισαγγελικές αρχές τόσο από τον πρόεδρό του, Στέφανο Τζιμογιάννη, όσο και από τον ΟΚΑΝΑ και την Αρχή Διαφάνειας, δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξή του στον κ. Τζιμογιάννη και υπενθυμίζοντας ότι κατέχει τη θέση του προέδρου, εκπροσωπώντας τον Δήμο μετά από πρόταση της παράταξης.

Δείτε Επίσης

Σήμερα ένα “ανοιξιάτικο  μουσικό γιορντάνι”. “Πρόσκληση” από τον Βασίλη Ζήνδρο, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Πολυφωνικής Μουσικής

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])===Ραδιοφωνική  πρόσκληση  για  συμμετοχή συμπολιτών στο “ανοιξιάτικο  μουσικό γιορντάνι” ,απηύθυνε ο Βασίλης ...