Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Β.Τσακτσίρα-Δεν μου ανανέωσαν την σύμβαση επειδή διεκδίκησα σθεναρά το δικαίωμά μου, την άδεια ειδικού σκοπού.

Β.Τσακτσίρα-Δεν μου ανανέωσαν την σύμβαση επειδή διεκδίκησα σθεναρά το δικαίωμά μου, την άδεια ειδικού σκοπού.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- «Είναι  κρίμα Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας  να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα,». Με αυτή την φράση ολοκλήρωσε η Βασιλική Τσακτσίρα ,ιατρός γαστρεντερολόγος του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»  των Ιωαννίνων , την συνέντευξή της(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων , με αφορμή την κοινοποίηση εκ μέρους της Διοίκησης της διαγραφής της «από την δύναμη του προσωπικού του Νοσοκομείου επειδή έληξε ο χρόνος της  σύμβασής  της».

Η ίδια  υπογραμμίζει πως η μη ανανέωση  της σύμβασής  της ,οφείλεται  στο γεγονός ότι διεκδίκησε την άδεια ειδικού σκοπού ως μονογονεϊκή ,επισημαίνοντας ότι «η διοίκηση αρνήθηκε πεισματικά να μου δώσει και την οποία δικαιούμαι και μάλιστα με προτεραιότητα και άνευ  άλλων προϋποθέσεων» .

Πρόσθεσε επίσης: «Ο διοικητής με έβαλε στο στόχαστρο…Δεν μπορούσε να  αντέξει  το γεγονός ότι εγώ διεκδίκησα το δικαίωμά μου τόσο σθεναρά….  Αποφάσισε  μόνος του και αυθαίρετα να μου κόψει την άδεια  την οποία ο Προϊστάμενός του είχε εγκρίνει και από εκεί και ύστερα ξεκίνησε έναν πόλεμο προσπαθώντας με διάφορους τρόπους  να με κάνει να βγω έκθετη, βάζοντάς με σε εφημερίες στις οποίες δεν είχα καμία δουλειά ,να μου κάνει περικοπή από τον βασικό μισθό μου αυθαίρετα.»

Η ιατρός εργαζόταν 15 χρόνια στην Σουηδία και όπως τόνισε «επέστρεψα στην πατρίδα μου γιατί ήθελα να εργαστώ εδώ» , διατύπωσε την καταγγελία πως σε όλη την Ελλάδα ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εκτός της ίδιας  και του Κώστα Καταραχιά στην Αθήνα ,αυτή για συνδικαλιστικούς λόγους , πρόσθεσε πως η μη ανανέωση  της σύμβασής της πραγματοποιείται και ενώ στο Νοσοκομείο υπάρχει ένας μόνο ιατρός γαστρεντερολόγος και μίλησε για «προσωπική εμπάθεια» εκ μέρους της διοίκησης.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...