Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσία πλήθους πιστών η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του Πολιούχου της

Παρουσία πλήθους πιστών η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του Πολιούχου της

Τα γιορτινά της φόρεσε χθες η πόλη της Πρέβεζας για να τιμήσει τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους.
Η ηλιόλουστη μέρα βοήθησε στην πραγματοποίηση των θρησκευτικών εκδηλώσεων παρουσία πλήθους κόσμου που συμμετείχε τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος σύμφωνα με την τοπική παράδοση στα 1854 έσωσε την πόλη από την πανώλη.
Το παρών έδωσαν σύσσωμες οι αρχές του τόπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, η νέα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αννα Μπατιστάτου ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός,οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ακρίβης, Γρηγόρης Κουμπής, Γιώργος Σαριάνογλου και Νίκος Παγγές, ο Γεν. Γραμματέας Αντώνης Μπέζας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας,φορείς και άλλοι επίσημοι.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ως προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομου, οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας , Δήλου, Μήλου και Μυκόνου κ.Δωρόθεος.
Η λιτάνευση της Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην αγορά και την παραλία της πόλης συνοδεία της Φιλαρμονικής “Ορφέας”, ενώ εναλλάξ την μετέφεραν σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας .
Μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας παρέθεσε καφέ στους προσκεκλημένους με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο.
Ο κ. Γεωργάκος τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους και ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία και τους Έλληνες διασώστες που δίνουν σκληρή μάχη για να σώσουν ζωές .
Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η πίστη, η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι οι πυλώνες και τα κάστρα μας που μας κρατούν όρθιους κι ότι οι άνθρωποι μπορούμε να επιτελέσουμε μικρά και μεγάλα “θαύματα” τιμώντας τη ζωή ως τέκνα του Θεού.
Χαρακτηριστικά ανέφερε το “ευχαριστώ’ της νεαρής Τουρκάλας στον Έλληνα διασώστη και στον καθέναν από μας που στάθηκε στο συνάνθρωπο στην πανδημία ή στην όποια κρίση καλώντας να αφήσουμε πίσω μας μικρότητες και τα “ εγώ” και να οδηγηθούμε στο υπέρτατο “εμείς”.
Τέλος ο δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους προσκεκλημένους Μητροπολίτες με την ευχή να έχουμε όλοι την ευλογία του Αγίου Χαραλάμπους.
Οι εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη με τον πανηγυρικό Εσπερινό, ολοκληρώθηκαν στις 7 το βράδυ με μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολις και την συμμετοχή χορωδιακών σχημάτων της πόλης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...