Πέμπτη , 30 Μαΐου 2024
Αρχική / εκδηλωσεις / Παρουσίαση βιβλίου “Greek folk songs”: Τα Δημοτικά Τραγούδια στα Αγγλικά

Παρουσίαση βιβλίου “Greek folk songs”: Τα Δημοτικά Τραγούδια στα Αγγλικά

Από: Εβίτα Θεοχάρη, ραδιοφωνικό παραγωγό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανωσουδενιωτών (Άνω Πεδινών) καλεί όλους και όλες την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 20.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού Άνω Πεδινά Ζαγορίου στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: “Greek folk songs” από τις Εκδόσεις Αιώρα. Ο συγγραφέας και μεταφραστής είναι ο Josh Barley, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μια εξαίρετη εργασία, συλλέγοντας δημοτικά τραγούδια του ελληνισμού και μεταφράζοντάς τα στα αγγλικά. Το βιβλίο εισάγει το αναγνωστικό κοινό στα βασικά χαρακτηριστικά των τραγουδιών αυτών, ως μέρος της προφορικής ιστορίας του κάθε τόπου. Για πρώτη φορά, μετά από 100 και πλέον χρόνια, κυκλοφορεί ένα βιβλίο με δημοτικά τραγούδια του ελληνισμού στην αγγλική γλώσσα.

Κεντρικός ομιλητής: Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας/ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Απαγγελίες: Εβίτα Θεοχάρη και Amelia Stewart.

Μουσική συνοδεία: Γιάννης Χαλδούπης 

Οι απαγγελίες θα γίνουν στα ελληνικά και στα αγγλικά! Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκφραση των δημοτικών τραγουδιών σε μια βιβλιοπαρουσίαση, που αξίζει πραγματικά να την παρακολουθήσετε!

Με το πέρας την εκδήλωσης, θα υπάρχουν κεράσματα, τσίπουρο και πίτες!

Σας περιμένουμε… στο χωριό Ανω Πεδινά στις 20.00 μ.μ.!

Λίγα λόγια τον Josh:

Ο Josh Barley μεγάλωσε στην Αγγλία. Από τα νεανικά του χρόνια ήρθε σε επαφή, μέσω της οικογένειάς του και του σχολείου, με την ελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία. Έκανε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Διαβάζοντας βιβλία αναγνωρισμένων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών, όπως και ξένων περιηγητών στην Ελλάδα, άρχισε να ταξιδεύει, πριν από 10 χρόνια, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με τη λαχτάρα να δει από κοντά τα μέρη με μακρά ιστορία και πολιτισμό, όπως και να γνωρίσει τους ανθρώπους και τις κουλτούρες τους.
Με την Ήπειρο έχει διαμορφώσει μια ιδιαίτερη σχέση! Η πρώτη του επίσκεψη ήταν μια εκδρομή στην περιοχή της Ζίτσας -είχε διαβάσει πολλά για αυτόν τον τόπο στα αναγνώσματα-, όπου από την αρχή ξεκίνησε να χτίζει φιλικούς δεσμούς με ντόπιους.
Σήμερα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Άνω Πεδινών Ζαγορίου και Αθήνας, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια.

Χορηγός επικοινωνίας: “Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη“, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...