Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Περισσότερες τακτικές πτήσεις στο Αεροδρόμιο, ζητούν οι Εταιρείες Ενοικίασης Αυτοκινήτων

Περισσότερες τακτικές πτήσεις στο Αεροδρόμιο, ζητούν οι Εταιρείες Ενοικίασης Αυτοκινήτων

“Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τις προσπάθειες διάφορων φορέων να στηρίξουν την τοπική επισκεψιμότητα με κινήσεις εξωστρέφειας, γεγονός που δεν μας αφήνει αδιάφορους. Από την έναρξη της πανδημίας και μετά, όπως και δεκάδες άλλοι κλάδοι, είδαμε το εισόδημά μας να συρρικνώνεται δραματικά και ανησυχούμε για το μέλλον των επιχειρήσεών μας.

Αναμφίβολα, ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο προέρχεται από τον τουρισμό. Ο νομός των Ιωαννίνων έχει τις βάσεις για να αποτελέσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην επιθυμητή τουριστική ανάπτυξη.

Έχουμε δει σε πολλές περιοχές να αυξάνεται κατακόρυφα η τουριστική κίνηση μετά την έλευση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους αλλά και όταν αυξάνονται οι αεροπορικές συνδέσεις γενικότερα. Άλλωστε η εύκολη προσβασιμότητα είναι σημαντικό κριτήριο για τη δημοφιλία ενός τουριστικού προορισμού.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να στηρίξουν με κάθε τρόπο την αύξηση των τακτικών πτήσεων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.”

Δείτε Επίσης

Δήλωση / Απάντηση στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, η γιαννιώτικη κοινωνία με εξέλεξε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν ...