Τετάρτη , 19 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Προς υλοποίηση η δημιουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων για τους Δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζαγορίου

Προς υλοποίηση η δημιουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων για τους Δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζαγορίου

Με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 18329/10-03-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίνεται η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας Πωγωνίου – Ζαγορίου – Κόνιτσας, του έργου «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» ύψους 530.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πωγωνίου.   

Το συγκεκριμένο έργο προτάθηκε στον Δήμαρχο Κόνιτσας από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτριο Τόντη, (εκ Φούρκας ορμώμενου), προκειμένου να υλοποιηθεί σε έκταση του Δήμου Κόνιτσας.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κόνιτσας επιδιώχθηκε η υποβολή της πρότασης, σε διαδημοτικό επίπεδο, για τη δημιουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Πωγωνίου και Ζαγορίου. Επακολούθησε σύσκεψη με τους Δημάρχους Πωγωνίου, κ. Κωνσταντίνο Καψάλη, και Ζαγορίου, κ. Γιώργο Σουκουβέλο, παρουσία του καθηγητού κ. Δημήτριου Τόντη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων, στην έδρα του Δήμου Πωγωνίου, όπου συναποφασίστηκε το έργο να γίνει στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου, σε έκταση που ανήκει στον Δήμο Ζαγορίου.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας ευχαριστεί τους φίλους Δημάρχους των όμορων Δήμων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των τριών Δήμων, που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη, όλους όσοι συνεργάστηκαν, πρωτίστως όμως τον φίλο, καθηγητή Δημήτριο Τόντη, για την καθοριστική συμβολή του. Με καλή συνεργασία και απόλυτη σύμπνοια το έργο θα υλοποιηθεί επιτυχώς.

Δείτε Επίσης

Επιπλέον 9.688 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επιπλέον 9.688 θετικά self test δηλώθηκαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, από μαθητές και ...