Τετάρτη , 23 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Προς υλοποίηση έργα 2,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζίτσας

Προς υλοποίηση έργα 2,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζίτσας

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ στις Κοινότητες Αγίου Ιωάννη και Λιγοψάς του Δήμου Ζίτσας υπέγραψαν το πρωί της Πέμπτης (11-02-2021) ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Πέτρος Αρλέτος.

 Ειδικότερα, υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων:

  • «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη», προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ (2.078.225,81), το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»
  • «Πολιτιστικό Κέντρο Τ.Κ. Λιγοψάς» προϋπολογισμού 219.000 χιλ. ευρώ, που είναι ενταγμένο στο  Πρόγραμμα “Leader” Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Πρόκειται για έργα υποδομών για τα οποία, κάτω από τις ιδιαίτερες εργασιακές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, οι υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας (Τεχνικές και Προγραμματισμού) κατάφεραν σε σύντομο διάστημα να τρέξουν τις διαδικασίες, προκειμένου ο ανάδοχος να ξεκινήσει την εκτέλεσή τους. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο διάστημα σε κοινότητες του δήμου βρίσκονται σε εξέλιξη τριάντα (30) μεγάλα έργα, που καλύπτουν κενά δεκαετιών σε βασικές υποδομές. Στην πλειοψηφία τους είναι έργα που με την υλοποίησή τους αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και προστατεύουν το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ζίτσας ζητά από όλους τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση για τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Δείτε Επίσης

Θετικές γνώμοδοτήσεις από την ΕΥΔ Ηπείρου για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης και τον εργαστηριακό εξοπλισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τη θετική της γνώμη για το σχέδιο σύμβασης του έργου «Μέτρα ανάσχεσης κατολισθητικών φαινομένων» στο ...