Σάββατο , 4 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυθέντες υγειονομικούς των Νοσοκομείων «Γ. Χατζηκώστα» και «Άγιος Σάββας» από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυθέντες υγειονομικούς των Νοσοκομείων «Γ. Χατζηκώστα» και «Άγιος Σάββας» από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Με αφορμή «τη δεύτερη εκδικητική απόλυση γιατρού σε σύντομο χρονικό διάστημα, από το Γ.Ν. Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα” αυτή τη φορά, επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε όξυνση και κάθε γιατρός είναι πολύτιμος η κυβέρνηση εκδικείται τους άλλοτε «ήρωες» και τους ενοχοποιεί. Μετά την απόλυση του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού ακτινολόγου και Προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων του Αγίου Σάββα, η κυβέρνηση απολύει συνάδελφο επικουρικό γαστρεντερολόγο από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, για μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικο τέκνο. Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η συνάδελφος μπήκε στο στόχαστρο του διοικητή του Νοσοκομείου “Γ. Χατζηκώστα” επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα.

Θυμίζουμε πως την ίδια ώρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έκανε δεκτό το αίτημα του επικουρικού ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά να παραμείνει στη θέση εργασίας του μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο ιατρό του Γ.Ν. “Γ. Χατζηκώστα”, Βασιλική Τσακτσίρα, και στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»,  Κώστα Καταραχιά, απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας επικουρικός ιατρός.

Η ΕΛΜΕ-Ι ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΑΚΤΣΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΝΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ΚΑΙ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ:

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ.
  • ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΤΑΞΗ, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, ΚΛΙΝΩΝ, ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΜΕΘ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΜΕ ΠΑΡΛΛΗΛΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή. ...