Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σε αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλεί η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Σε αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλεί η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αναφέρει:

         «Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι, μετά και την έκδοση της υπ’ αρ.  Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί τη διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αποφάσισε μαζί με όλες τις παρατάξεις να αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια και να μην συμμετάσχουν οι υποψήφιοι στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας οι ΕΛΜΕ συγκροτημένα ή και οι Παρατάξεις μεμονωμένα αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους.

Δυστυχώς το Υπουργείο με τις ενέργειες αυτές θέλει να εξοβελίσει τους αιρετούς εκπροσώπους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

           Είναι πλέον σαφές ότι η κουλτούρα της αυθαιρεσίας και της περιφρόνησης στο διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελούν καταστατικά στοιχεία της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει.

Δεν επικυρώνουμε τους εκλογικούς καταλόγους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γιατί η καθιέρωσή της θα πλήξει τις ζωντανές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που εδώ και χρόνια έχει κατακτήσει ο κλάδος μας και θα οδηγήσει στην ποδηγέτηση των σωματείων μας, μέσω της διάρρηξης των συναδελφικών σχέσεων και της απομόνωσης των εργαζομένων.

Για μια ακόμη φορά – και θα αγωνιστούμε να είναι η τελευταία –,  η Υπουργός Παιδείας νομοθετεί χωρίς διαβούλευση, απροειδοποίητα, με τροπολογία σε άσχετο με την Παιδεία νομοσχέδιο μία πολύ σημαντική ρύθμιση που αλλάζει δομικά όχι μόνον τον τρόπο ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών αλλά τον πυρήνα των συλλογικών μας διαδικασιών.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα οράματα των συλλογικών αγώνων μας.

Αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια παιδεία, που θα ανοίγει τα μεγάλα ζητήματα των σημερινών κοινωνιών της μάθησης.

Για τους παραπάνω λόγους αποφασίζουμε:

  • Την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων για το ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων.
  • Να μην ορίσουμε μέλη στην εφορευτική επιτροπή, ως σωματείο.
  • Καλούμε κάθε συνάδελφο να αρνηθεί με οποιοδήποτε τρόπο τον ορισμό του, από τη Διοίκηση, ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ημέρα Σάββατο.
  • Σε περίπτωση που υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στη διενέργεια των εκλογών,  καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...