Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σε συλλαλητήριο για την υγεία και την παιδεία καλεί αύριο το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Σε συλλαλητήριο για την υγεία και την παιδεία καλεί αύριο το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 17 Μάρτη και ώρα 6:00 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

«ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Τέταρτη 17 Μάρτη, 6:00 μ.μ., Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

Για την προστασία της υγείας και την επιβίωση του λαού

Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία

Κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία

Η καταστολή στη Νέα Σμύρνη δεν είναι μεμονωμένη. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και της απεργίας στις 26 Νοεμβρίου στο «Market in», η επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ το μαρτυρούν. ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία, κόβουν πρόστιμα.

Η κρατική καταστολή πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας. Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και ο νόμος Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως για αστυνομία μέσα στις σχολές, που θα περιφρουρεί το «πανεπιστήμιο – επιχείρηση» αποτελούν κλιμάκωση της πολιτικής που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.  Οι «Τρομονόμοι» του ΠΑΣΟΚ, η ποινικοποίηση της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών και η «απαγόρευση» της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κληρονομιά της κυβέρνησης της ΝΔ, πάνω σε αυτή κτίζει. Σε όλη την ΕΕ ψηφίζονται αντίστοιχοι νόμοι. Βήμα – βήμα η δικτατορία του κεφαλαίου μετατρέπει την Ευρώπη σε φυλακή ενάντια στον «εχθρό λαό» για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της για να πληρώσει ακόμα μια φορά ο λαός τις συνέπειες της  νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.      

Όλοι μας, ένα χρόνο τώρα, από την έναρξη της πανδημίας, παλεύουμε καθημερινά μόνοι μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας. Εδώ και 12 μήνες στα δύο νοσοκομεία της πόλης παραμένουν 152 θέσεις ιατρών κενές, με αποτέλεσμα να «κλείνουν» κλινικές, τα χειρουργεία, και τα τακτικά ραντεβού να ακυρώνονται, ενώ πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο για να μπορούν οι φαρμακοβιομηχανίες να παίζουν παιχνίδια με τις τιμές.

Η αστυνομία «ξεσαλώνει» για χάρη του κεφαλαίου. Χιλιάδες εργαζόμενοι πετάχτηκαν στην ανεργία είτε βρίσκονται σε αναστολή, είτε εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Καμία κρατική υπηρεσία δεν πραγματοποιεί ελέγχους στα εργοστάσια, στα super market, στα σχολεία και αλλού. Αυτός είναι ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας και συναίνεση στο άδικο δεν πρόκειται να δώσουμε.

Ένα χρόνο κρατούν κλειστά σχολεία και σχολές. Απαγορεύουν στη νέα γενιά να μορφωθεί, να διεκδικήσει το μέλλον που της ανήκει. Σωστά οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης μας παλεύουν για ανοιχτές σχολές στους φοιτητές, κλειστές στις επιχειρήσεις. Η επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία στόχο έχει να σταματήσει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο «στρατηγικό σχέδιο» του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων που προβλέπει κερδοφόρες μπίζνες με τις τοπικές βιομηχανίες. Να μην τολμήσουν να επέμβουν. Οι φοιτητές δεν είναι μόνοι τους. Έχουν τη στήριξη των εργατικών λαϊκών οικογενειών τους, του οργανωμένου κινήματος. Θα  σταθούμε και πάλι απέναντι στα κατασταλτικά σχεδία της κυβέρνησης όπως το πράξαμε στην εκδήλωση του Πολυτεχνείου, στην Απεργία στις 26 Νοεμβρίου. Οργανωμένα, μαζικά, ανυπότακτα. 

Ένα χρόνο τώρα μας κοροϊδεύουν με απαγορεύσεις μέσα στις απαγορεύσεις. Τα lockdown είναι μόνο για μας. Για να μην μιλάμε, να μην ορθώσουμε εμπόδια απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Καλούμε κάθε σωματείο, εργατικό, αυτοαπασχολούμενων, αγροτικούς, φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν βροντερό «παρών» την Τετάρτη 17 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία. Να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος στη ΒΙ.ΠΕ. και τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ, στα σχολεία.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Να ανοίξουν τώρα με όλα τα μέτρα προστασίας οι σχολές, καμία επέμβαση της αστυνομίας.» 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...