Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Τεχνικά Έργα / Σημαντικά έργα υποδομών υλοποιούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Σημαντικά έργα υποδομών υλοποιούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για σημαντικά έργα υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5,215 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για την ανάδειξη του αναδόχου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 1.383.000 ευρώ, τη δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα, με προϋπολογισμό 2.875.000 ευρώ, και την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την αποκατάσταση – επέκταση της περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.

Επίσης ελήφθη απόφαση και για την αποκατάσταση της οδού στην περιοχή Σαρακήνικου Πάργας (έργο προϋπολογισμού 348.000 ευρώ) και για την αποκατάσταση ζημιών στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ ΚερασώναΠαναγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 39.854 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις

 Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

  •  «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης», προϋπολογισμού 1.383.000 €. Ανάδοχος: ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.
  • «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100 €. Ανάδοχος: ΒΛΑΧΑΣ Π-Σ Α.Τ.Ε.

Κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και ακολουθεί η υπογραφή συμβάσεων για τα έργα:

  • «Αποκατάσταση επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.
  •  «Επείγουσα αντιστήριξη σε μνημεία Λάκκας Αώου και Ηλιοχωρίου», προϋπολογισμού 55.800 €. Ανάδοχος: Έντι Ράφτης.
  • «Αποκατάσταση ζημιών στο κωδωνοστάσιο του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ελάτης», προϋπολογισμού € 68.200. Ανάδοχος: Έντι Ράφτης.

Εγκρίθηκε η διαδικασία δημοπράτησης των έργων:

  • «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 2.875.000.
  • «Αποκατάσταση οδών στην περιοχή Σαρακήνικου Πάργας και λήψη ειδικών μέτρων μετά τις γεωτρήσεις στην περιοχή», προϋπολογισμού € 348.000.
  • «Αντικατάσταση Κολεκτέρ – αγωγών κατάθλιψης και υδραυλικών εξαρτημάτων αντλιοστασίου Α2 του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς», προϋπολογισμού €  39.854.

Δείτε Επίσης

Διευκρινίσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση με τις ΜΠΕ για τα έργα ΑΠΕ εξέδωσε η Περιφέρεια ...