Κυριακή , 12 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TO ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ GOETHE-INSTITUT THESSALONIKI ΓΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ «TALE OF X CITIES»

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TO ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ GOETHE-INSTITUT THESSALONIKI ΓΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ «TALE OF X CITIES»

Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων και φορέων από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, υλοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου “Tale of X Cities” την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΒΙΝΤΕΟ, ΚΑΙ PODCAST ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Το Εργαστήριο εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα, και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, ειδικοί από διαφορετικούς τομείς εισάγουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη της αφήγησης ιστοριών με διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Στην δεύτερη φάση, οι συμμετέχοντες καλούνται να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, εφαρμόζοντας όσα έχουν μάθει από τους ειδικούς.

Η πρώτη φάση του εργαστηρίου είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν μέσω zoom. Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν –το αργότερο έως μία ημέρα πριν από την κάθε συνάντηση– την φόρμα που είναι διαθέσιμη στον εξής σύνδεσμο: https://www.commonlab.info/how-to—tale-of-x-cities.html.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Α’ Φάση – Σεμινάρια

10/3: Λέγοντας Ιστορίες – Σώτη Τριανταφύλλου (συγγραφέας)

17/3: Συμβουλές για μία Συνέντευξη – Αννίτα Μορδεχάι (δημοσιογράφος)

24/3: Εισαγωγή στην Φωτογραφία – Στέφανος Τσακίρης (φωτογράφος)

31/3: Εισαγωγή στην Κινούμενη Εικόνα – Αντώνης Βαλληνδράς (κινηματογραφιστής)

7/4: Εισαγωγή στο Podcast – Φοίβη Φρονίστα (δημοσιογράφος)

14/4: Πώς κάνω ένα Φεστιβάλ; – Χρήστος Σαββίδης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής CommonLab)

Β’ Φάση – Παραγωγή έργων υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Έλλης Χρυσίδου

21/4: Προτάσεις Συμμετεχόντων

5, 12, 19/5: Επεξεργασία προτάσεων συμμετεχόντων και παρουσιάσεις

Την γενική διεύθυνση του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Goethe-Institut Thessaloniki, Άρης Καλόγηρος. Την επιμέλεια έχει η ομάδα της ArtBOX: ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Χρήστος Σαββίδης, η επιμελήτρια, Λυδία Χατζηιακώβου, και ο θεωρητικός τέχνης, Δρ. Σωτήρης Μπαχτσετζής.

Tα έργα, που θα παραχθούν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, θα παρουσιαστούν σε ένα τελικό Φεστιβάλ τον Ιούλιο, το οποίο θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο, καθώς και σε φυσικό χώρο στις συμμετέχουσες πόλεις, ανάλογα με τις συνθήκες. Το Φεστιβάλ θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους φορείς και τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο και ανάλογα με το υλικό που θα προκύψει.

Περισσότερα στοιχεία και φόρμα συμμετοχής: https://www.commonlab.info/how-to—tale-of-x-cities.html

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα CommonLab: https://www.commonlab.info/concept.html

Βίντεο – Trailer video tutorials – παρουσίαση των ειδικών:

Επικοινωνία: ArtBOX, [email protected]

Το “Tale of X Cities” είναι μια πρωτοβουλία του Goethe-InstitutThessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος CommonLab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.

Δείτε Επίσης

Προβολές από τις Νύχτες Πρεμιέρας, σήμερα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ...