Παρασκευή , 15 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο

Όλγα Γεροβασίλη: «Αν η κυβέρνηση ΝΔ καταψηφίσει τη σημερινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής ειδικών, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και στα περιφερειακά νοσοκομεία: Με αιφνιδιαστικό βραδινό τηλεφώνημα ονομάστηκε το νοσοκομείο Άρτας μονάδα Covid.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο νοσοκομείο Άρτας η Όλγα Γεροβασίλη.

«Την πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης ως προς τη στήριξη του ΕΣΥ, ακολούθησε ένα βραδινό αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα για τη μεταφορά και νοσηλεία ασθενών Covid από το νοσοκομείο Ιωαννίνων στο νοσοκομείο Άρτας. Χωρίς καμία υποδομή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο ασθενών και εργαζομένων. Ξαφνικά έκλεισαν κλινικές, έγιναν εκ των ενόντων μεταφορές γιατρών. Δύο κλινικές με έξι γιατρούς καλούνται να αντιμετωπίσουν το χειμώνα όλα τα παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά συν τα περιστατικά Covid, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες λόγω μεγάλης διασποράς. Χωρίς προετοιμασία. Χωρίς έξτρα χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Βουλή για τη δημοσιοποίηση πρακτικών της ειδικής επιτροπής επιστημόνων.  

«Σήμερα καταθέτουμε στη Βουλή την τροπολογία για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ειδικής επιτροπής επιστημόνων.  Συνέστησε αυτή η επιστημονική ομάδα τα μέτρα τα οποία τελικώς παίρνει η κυβέρνηση; Πιστεύω ότι  και έχουν εργαλειοποιηθεί επιστήμονες και οι εισηγήσεις τους δεν εισακούστηκαν. Πιστεύω ότι φιλτράρονταν με κριτήριο το κυβερνητικό αφήγημα της τεράστιας επιτυχίας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Με γνώμονα την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης και όχι την ασφάλεια των πολιτών. Πολλά τα ερωτήματα και αναπάντητα εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση λοιπόν θα έπρεπε να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα ώστε να πείσει ότι τα μέτρα που έλαβε ήταν όντως οι εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας», επεσήμανε η κα. Γεροβασίλη.

Το πρόβλημα του κόσμου είναι οι παλινωδίες της κυβέρνησης, όχι οι εκφωνητές τους.

Ως ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ διαχείρισης της κρίσης χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη την επαναφορά του υπουργού Υγείας στο προσκήνιο.

«Μας αφήνει αδιάφορους τόσο εμάς όσο και κυρίως την κοινωνία. Η κυβέρνηση επέλεξε στην α’ φάση να αποσυρθούν τα πρόσωπα ώστε, εάν δεν ήταν επιτυχής η έκβαση, να μην ταυτιστούν με την αποτυχία στη συνείδηση των πολιτών. Εξ ου και δεν είδαμε μπροστά τους υπουργούς στην πρώτη φάση. Άρα ήταν μία επιλογή επικοινωνιακής φύσης. Αυτό όμως δεν αφορά την ελληνική κοινωνία που θέλει να ακούσει έναν συνεκτικό λόγο που να πείθει και να απαντά σε όλα τα ερωτήματα και στις αμφιβολίες που έχουν γεννηθεί στους πολίτες εξ αιτίας παλινωδιών και αλληλοσυγκρουόμενων συχνά μέτρων που διαδέχονται το ένα το άλλο με συχνότητα ωρών. Οι παλινωδίες είναι το πρόβλημα των πολιτών, όχι το ποιος τις εκφωνεί», τόνισε.

«Σήμερα οι πολίτες αγωνιούν με τις διαπιστώσεις τους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Γεροβασίλη και συνέχισε λέγοντας:

«Ο κόσμος στην πρώτη φάση της πανδημίας τήρησε πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, όμως, δημιουργήθηκαν αμφιβολίες. Άρχισε να αναζητά λοιπόν τη συζήτηση και τις συναντήσεις, μαζί μας. Ήθελε να μάθει τις προτάσεις μας. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ότι το πρόγραμμά μας «Μένουμε όρθιοι» και οι αναπροσαρμογές του ήταν προτάσεις που θα είχαν ανακόψει τις συνέπειες. Σήμερα πλέον οι άνθρωποι έχουν προβεί σε διαπιστώσεις: ότι το ΕΣΥ δεν στηρίχθηκε, ότι δεν εξασφαλίστηκε ο έλεγχος της πανδημίας, ότι η κυβέρνηση δεν είχε γνώση του πώς κινείται ο κορωνοϊός στη χώρα. Και οι αγωνίες τους έχουν αυξηθεί επειδή συνειδητοποίησαν ότι η κοινωνία έμεινε αθωράκιστη με σειρά παραλείψεων, λαθών αλλά και συνειδητής αδιαφορίας εξαιτίας ιδεοληπτικών επιλογών της κυβέρνησης».

Αρνητική η κίνηση Πολάκη. Όχι όμως πολιτικά χυδαία αλά ΝΔ – Η κριτική στο δημόσιο διάλογο είναι αξιόπιστη όταν δεν εξαιρείται κανείς.

«Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας  βαθύς γνώστης της ιατρικής επιστήμης και σοβαρός γιατρός, ο οποίος δεν θα μπορούσε ποτέ να προτρέψει τους πολίτες στη μη τήρηση των μέτρων. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς πολύ συχνά η ουσία υποχωρεί μπροστά στην εικόνα. Τέτοιες κινήσεις λοιπόν είναι αρνητικές.

Με δεδομένο δε το καλλιεργούμενο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος και τις ευκαιρίες που ψάχνει το σύστημα προκειμένου να σπιλώσει την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, τέτοια συμβάντα δεν βοηθούν. Βεβαίως, όλη αυτή η κριτική που ασκείται στο δημόσιο λόγο θα είχε ουσία και θα ήταν αξιόπιστη εάν ετηρείτο σε όλο το πολιτικό φάσμα ενιαία δεοντολογία. Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.  Αντιθέτως διακρίνω πολύ θρασείς αντιδράσεις και από τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία συνολικά. Σας θυμίζω  την περίπτωση Ρωμανού, ο οποίος, παρά τις χυδαιότητες που ανήρτησε στο λογαριασμό του, παραμένει στο απυρόβλητο. Και ανάλογα έχει συμβεί με πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Η κυβέρνηση, λοιπόν,  μη μπορώντας να προστατεύσει τη δική της εικόνα, καταφεύγει στη σπίλωση του αντιπάλου. Πολιτική ανεντιμότητα ονομάζεται αυτό», κατέληξε η κα. Γεροβασίλη.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...