Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων για τη διακοπή ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενο

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων για τη διακοπή ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Τοπική Ιωαννίνων καταγγέλλει το κόψιμο του ρεύματος σε εργασιακό χώρο μικροαυτοαπασχολούμενου τη Δευτέρα 9/11/20, προβαίνοντας στην εξής ανακοίνωση:

«Είναι απαράδεκτο, εν μέσω πανδημίας η Κυβέρνηση ΝΔ και όλο το αστικό μπλοκ να συνεχίζουν, με τόσο σκληρό τρόπο, την επίθεση στο λαό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια βάρβαρα γεγονότα! Πρέπει, όμως να είναι η τελευταία! Η διακοπή ρεύματος, οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας βρίσκουν τον εξαντλημένο λαό να μην έχει να δώσει τίποτα άλλο.  

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Κεφαλαίου, προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα πεδίο, στο οποίο οι μεγαλοεπιχειρήσεις ανταμείβονται με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, ενίσχυση της κερδοφορίας, αλλά και αποζημιώσεις από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και παράλληλα, να αντλήσουν και το τελευταίο ευρώ από τον πληττόμενο λαό. Τρανταχτό παράδειγμα είναι και ο νέος πτωχευτικός κώδικας, κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που απογυμνώνει τους αδύναμους οφειλέτες, απαλλοτριώνοντας την κατοικία, τον μισθό, τις συντάξεις τους. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η πανδημία καλπάζει στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, που τα νοσοκομεία κραυγάζουν για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που τα παιδιά μας στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα στα σχολεία, η πολιτική της Κυβέρνησης, σε συνέχεια με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε και αυτή η κρίση να φορτωθεί στις πλάτες του λαού. Δε θα τους αφήσουμε! 

Καμία διακοπή ρεύματος/ νερού  σε ανέργους, εργαζόμενους και μικροαυτοαπασχολούμενους. 

Κανένας πλειστηριασμός/ κατάσχεση λαϊκής κατοικίας.

Καταλύματα για άστεγους.»

Δείτε Επίσης

«Πολυεπίπεδη η προσφορά και το κοινωνικό έργο των Γιαννιώτικων επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, σχετικά με τη ...