Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στις 30 Ιουνίου

Στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στις 30 Ιουνίου

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίων στηρίζει τη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στις 30/6, των εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές για το Δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

            Οι κυβερνήσεις διαχρονικά μεταφέρουν κομμάτια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Υγείας στους Δήμους χωρίς την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση, ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση τους. Οι Δήμαρχοι υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αποδέχονται τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας σε όλες τις κρίσιμες κοινωνικές δομές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσα να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζόμενων που δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας για πολλά χρόνια στις κοινωνικές δομές παραμένοντας όμηρος κυβερνήσεων και δημάρχων.

            Ειδικά την περίοδο αυτή οι κοινωνικές δομές ανέλαβαν καθοριστικό ρόλο, με αυξημένα καθήκοντα, συμβάλλοντας έμπρακτα τόσο στην προστασία των ευπαθών ομάδων, όσο και στον περιορισμό της διασποράς της νόσου από τον covid-19. Οι συνάδελφοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, στα ΚΕΠ, οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, καλέστηκαν να δουλέψουν σε αντίξοες συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και των οικογενειών τους.

Την ίδια περίοδο κυβέρνηση και δήμαρχοι, όχι μόνο δεν ενίσχυσαν με μόνιμο προσωπικό τις δομές αυτές, αλλά ούτε καν ξεκίνησαν μια διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές να διεκδικήσουμε αγωνιστικά:

  • Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των κοινωνικών δομών με επιπλέον ειδικότητες, ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές λογοθεραπευτές  για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών πρόνοιας, ενταγμένου στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να ενταχθούν στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι ειδικότητες όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ καθώς και το προσωπικό καθαριότητας των ΚΔΑΠ.
  • Να διασφαλιστούν όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδείξει σε συνθήκες πανδημίας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων. Χορήγηση όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας. Πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε εβδομαδιαία βάση και διενέργεια εμβολιασμού.
  • Ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για το Βοήθεια στο Σπίτι, με το οποίο θα καθορίζεται το είδος και η βαρύτητα των περιστατικών, όπως επίσης θα οριοθετούνται τα καθήκοντα των εργαζομένων ανάλογα με την ειδικότητά τους.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...