Δευτέρα , 27 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία”: Ακατανόητη η ενέργεια της Ιεράς Συνόδου για τη Βελλά”

“Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία”: Ακατανόητη η ενέργεια της Ιεράς Συνόδου για τη Βελλά”

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους Ηπειρώτες η πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος, να καταργήσει την ιερατική σχολή της Ιεράς Μονής Βελλάς, η οποία λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες, προσφέροντας σπουδαίο έργο.

Αυτή η αψυχολόγητη και ακατανόητη ενέργεια της Συνόδου φέρνει ένα τεράστιο πλήγμα στην εκπαίδευση, η οποία αρκετά άλλα προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει, σε μια περίοδο όπου, λόγω της πανδημίας, έχει μείνει αρκετά πίσω.

Ετούτη την ώρα όλοι μας να ταχθούμε ενάντια στην απόφαση και να δώσουμε την δική μας μάχη ώστε να μην υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση, η οποία μας προσβάλλει σαν Ηπειρώτες και ιδιαίτερα προσβάλλει την μνήμη όλων όσων με μόχθο στέριωσαν ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και μάλιστα σε καιρούς με μεγάλες αντιξοότητες, αλλά και όσων ακόμη μοχθούν για την συνέχεια της ύπαρξής της.

Πρωταγωνιστής στην δημιουργία της σχολής ήταν ο μακαριστός Σπυρίδων Βλάχος, Μητροπολίτης Ιωαννίνων και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Χαιρετίζουμε την γενναία και σθεναρή στάση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, που δείχνει την στάση που πρέπει να κρατήσουμε όλοι οι Ηπειρώτες, έτσι ώστε να ανακληθεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου. 

Όταν ο ίδιος ο Mητροπολίτης Ιωαννίνων, ενόψει του εορτασμού των 200 ετών από την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό, ουσιαστικά κηρύττει persona non grata, κάθε μέλος της Iεράς Συνόδου, που συνέπραξε σ’αυτό το ανοσιούργημα, μπορούμε να αναληφθούμε τι πρέπει να κάνουμε όλοι οι Ηπειρώτες.

Η όλη συμπεριφορά της Ιεράς Συνόδου προσβάλλει βάναυσα την πατρίδα των εθνικών ευεργετών για ένα θέμα που έχει και εθνικές διαστάσεις. Παρακαλείται ο πρόεδρος τού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών να συγκαλέσει άμεσα για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και λήψη σχετικής απόφασης και αποστολή της σε κάθε αρμόδιο

Δείτε Επίσης

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για παλιό Πανεπιστήμιο και πανδημία

Την τελική απόφαση της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου αναμένει ο ...