Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Στήριξη του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα από τον Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Στήριξη του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα από τον Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Ο Νομαρχιακός Τομέας Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία.

Τη στιγμή,  μάλιστα, που σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, δεν θωρακίζει τη δημόσια υγεία, κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και προωθεί ένα νομοσχέδιο στην Παιδεία που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Μπροστά σ’ αυτόν τον αντισυνταγματικό δρόμο περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, η νέα γενιά, η φοιτητική νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα στεκόμαστε εμπόδιο και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Δημόσια Παιδεία.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη και τις αντίστοιχες αποφάσεις της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα στηρίξει τα συλλαλητήριο της Πέμπτης, 4 Ιανουαρίου 2021 που θα γίνει 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου, για τη Δημόσια Παιδεία  και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» σε αυτό, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...