Παρασκευή , 31 Μαρτίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων και των αγροτικών – επαγγελματικών συλλόγων της Άρτας από την ΑΡ.Π.Η.

Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων και των αγροτικών – επαγγελματικών συλλόγων της Άρτας από την ΑΡ.Π.Η.

Η περιφερειακή κίνηση Αριστερή  Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η.) χαιρετίζει την κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων στην Άρτα, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, σε σχετική ανακοίνωσή της, όπου αναφέρονται τα εξής:

«ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ

Η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ (ΑΡ.Π.Η.) χαιρετίζει τον αγώνα του λαού της Άρτας, ο οποίος πρέπει να κλιμακωθεί σε όλη την Ήπειρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις ευλογίες της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, καθώς και την πλήρη συναίνεση της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίζει την απαράδεκτη πολιτική των lockdown σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των λαϊκών στρωμάτων.

Αφήνει ανεξέλεγκτες (χωρίς ελέγχους) όλες τις βασικές δραστηριότητες  κερδοφορίας του κεφαλαίου, κλείνοντας τους μικρούς  αυτοαπασχολούμενους κι αφήνοντας τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στη μοίρα τους. Την ίδια ώρα μοιράζει επιδόματα πείνας στους εργαζόμενους, με φιλοδοξία να τα μετατρέψει σε νέους μισθούς για τη μετά την πανδημία εποχή.

Το μόνο που έχει στο μυαλό της η  κυβέρνηση είναι πώς θα περάσει περισσότερα αντεργατικά μέτρα και νόμους (βλ. Κεραμέως) τώρα που λαός  δεν μπορεί αντιδράσει λόγω κορωνοϊού.

Πολυεθνικές και ντόπια κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα συμπιέζουν και διαλύουν τα μεσαία στρώματα κι αυξάνουν τον βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων (ντόπιων και μεταναστών), με την ανεργία να έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστό πάνω από 20% στην περιοχή μας.

Όλος ο πλούτος, που με θυσίες δημιουργεί ο κόσμος της εργασίας, πάει σε  λίγα χέρια. Δεν θα πάει για γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, δημόσια αγαθά, μισθούς και συντάξεις. Όλα τα βάρη του lockdown και της υγειονομικής κρίσης θα φορτωθούν στον λαό, με ανεργία, φτωχοποίηση, μισό μισθό και διπλάσια εκμετάλλευση.

Η ΑΡ.Π.Η. καλεί σε συνεχή αγώνα και σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική για να μην πληρώσει την «ανάπτυξή» τους η εργαζόμενη πλειοψηφία.

Για να χάσουν από τα κέρδη τους, για να μπλοκαριστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Για να ανατραπεί η δημοσιονομική προσαρμογή της Ε.Ε. Για να εθνικοποιηθούν – κρατικοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Για να διαγραφεί το χιλιοπληρωμένο χρέος. Για να κατακτήσει ο λαός της περιοχής μας μια αξιοπρεπή ζωή, με αποκλειστικά δημόσια παιδεία-υγεία-ανθρώπινη εργασία-δημοκρατία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και με τον παραγόμενο πλούτο στα χέρια του λαού.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Με αυτά  τα  κριτήρια στηρίζουμε τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα, που  διεκδικούν τα συνδικάτα εργαζομένων, οι αγροτικοί – επαγγελματικοί  σύλλογοι της Άρτας.»

Δείτε Επίσης

“Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή”: Ανοιχτή συζήτηση για τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών

Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνει η παράταξη “Γιάννενα, πολίτες για ...