Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Πολιτισμός / Συνέχεια του ταξιδιού στη μουσική παράδοση από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων

Συνέχεια του ταξιδιού στη μουσική παράδοση από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων συνεχίζει, με το live streaming δύο μουσικών εκπομπών μες στον Φεβρουάριο, το αφιέρωμά του στη μουσική παράδοση του Ζαγορίου, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ταξίδι μας στη μουσική παράδοση του Ζαγορίου συνεχίζεται με τη 2η live streaming εκπομπή, μέσω facebook, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 7:00-8:30 μ.μ., με σταθμό μας το Δυτικό Ζαγόρι! Συνταξιδιώτες μας αυτή τη φορά, εκτός από τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Ιωαννίνων, κ. Γιώργο Κοκκώνη, η κομπανία του Μιχάλη Μπραχόπουλου, με τον ίδιο στο κλαρίνο και τους Χριστόφορο Πατσούρα στο βιολί, Βασίλη Τσίκα στο λαούτο, Διαμαντή Παπαναστασίου στο ντέφι και Γιώργο Πατσούρα στο τραγούδι!

Γεωγραφικός -και κυρίως για λόγους πρακτικούς- ο διαχωρισμός που έγινε στα τρία μέρη του Ζαγορίου, καθώς, πέρα από κάποιες ιδιαιτερότητες, το πάντρεμα της μουσικής και των παραδόσεων είναι μοναδικό στον τόπο αυτό! Άλλωστε, στα πανηγύρια μας και στα ζιαφέτια μας εμείς οι Ζαγορίσιοι μέσα από την όσμωση των μουσικών ιδαιτεροτήτων μας, κι αυτών που είχαμε και εκείνων που φέραμε μαζί μας από τα ταξίδια μας και τις γόνιμες επιρροές που δεχτήκαμε, ξέρουμε να οδηγούμαστε σε μια μέθεξη ξεχωριστή, που οδηγεί σε μέθη και έκσταση διονυσιακή μέσα από την αρμονική ταύτιση οργανοπαίχτη και χορευτή στην ευωχία που προκαλεί το γλέντι και η συμμετοχή όλων σ΄αυτό!

Θα ακολουθήσει η 3η live streaming εκπομπή -κι αυτή μέσω facebook- το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, την ίδια πάλι ώρα, 7:00-8:30 μ.μ., με προορισμό μας το Ανατολικό Ζαγόρι, με τη Ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα!

Αυτός είναι ο πρώτος κύκλος δράσεων που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κατά την οποία όλοι μας έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε όμορφα και πάντα υπεύθυνα από τη δύσκολη αυτή πραγματικότητα!

Οφείλουμε, στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη του τεχνολογικά τολμηρού αυτού εγχειρήματος! Πρώτα από όλα τους μουσικούς, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά και γενναιοδωρία και αυτούς που συμμετείχαν και συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο εκπομπών και όσους ακολουθούν και θα μας τιμήσουν στις επόμενες εκπομπές! Τον αναπληρωτή καθηγητή Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Ιωαννίνων, κ. Γιώργο Κοκκώνη, για την αμέριστη αρωγή του και το μεράκι του, τον χοροδιδάσκαλό μας, Γιάννη Τριφύλλη, για την έμπειρη συμβολή του, τα μέλη του Δ.Σ. για την πολύτιμη βοήθειά τους και φυσικά όλους εσάς, που αγκαλιάζετε και συμπαραστέκεστε σε κάθε προσπάθειά μας!

Μένουμε συντονισμένοι για άλλη μια υπέροχη μουσική εμπειρία στους δρόμους της παράδοσής μας …και για όλα εκείνα που θα ακολουθήσουν!

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων,

Γιώργος Δ. Φούκας»

Δείτε Επίσης

Προβολές από τις Νύχτες Πρεμιέρας, σήμερα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ...