Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού ζητά από τα αρμόδια υπουργεία ο Σταύρος Καλογιάννης

Στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού ζητά από τα αρμόδια υπουργεία ο Σταύρος Καλογιάννης

Την ανάγκη στήριξης των Πολιτιστικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού.

Στην Ερώτησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η προσφορά των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Αδελφοτήτων στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων του τόπου μας είναι σημαντική. Ειδικότερα στην Ήπειρο δραστηριοποιούνται πολλές δεκάδες πολιτιστικοί φορείς οι οποίοι κρατούν ζωντανά τα χωριά και την παράδοσή μας.

Στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού ίσχυσαν για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ειδικά και έκτακτα μέτρα με τα οποία ανεστάλη η λειτουργία τους.

Παρά τη σχετική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3460/2020) για «Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τον μήνα Ιούνιο 2020», με 534€, το ποσό αυτό δεν έχει πιστωθεί ακόμη στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης και της δραστηριότητας των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων (ΚΑΔ: 94.99.16.01) στα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων είναι αναγκαία καθώς έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, έχουν μηδενικά έσοδα διότι δεν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ενώ επιβαρύνονται κάθε μήνα με τα λειτουργικά τους έξοδα».

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν ανταποκριθεί με εξαιρετικό τρόπο στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εθνική οικονομία και η κοινωνία εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Σταύρος Καλογιάννης ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να διερευνήσουν τη δυνατότητα στήριξης της δραστηριότητας των Πολιτιστικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...