Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Χρέος όλων μας να ”τρέξουμε” το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού», τονίζει ο Νίκος Γκόντας

«Χρέος όλων μας να ”τρέξουμε” το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού», τονίζει ο Νίκος Γκόντας

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ χαιρετίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

«Ένα σημαντικό έργο πνοής για την πόλη μας, ύστερα από πολύχρονες καθυστερήσεις, οδηγείται προς υλοποίηση κατόπιν της οριστικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ξεμπλοκάρεται το συγκεκριμένο έργο. Πρόκειται για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας, ο οποίος είχε σχεδιαστεί, μελετηθεί και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ένταξή του επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα το 2009, ενώ είχε διεξαχθεί ο διαγωνισμός το 2013 και έκτοτε πελαγοδρομούσε εξαιτίας κάποιων «συμφερόντων», από τα οποία η πόλη στερήθηκε ένα σημαντικό έργο.

Είμαστε περήφανοι που σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε την πιο δύσκολη φάση του έργου των 49 εκατομμυρίων ευρώ για την αποχέτευση και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

Σήμερα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έρχεται η στιγμή υλοποίησης μέρους του προγράμματος μας, όπως είναι η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ και η σημερινή δημοτική αρχή, στην οποία η παράταξή μας συμμετέχει, αισθάνεται το βάρος της ευθύνης άμεσης υλοποίησης, έτσι ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ένα ακόμη εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος.»

«Ως πρώην δήμαρχος και ως επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ αισθάνομαι την δικαίωση των επιλογών μας που ποτέ δεν πάψαμε να επιμένουμε σε αυτές. Χρέος όλων μας να «τρέξουμε» το έργο χωρίς άλλη απώλεια χρόνου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης σπατάλης χρόνου, όπως έγινε εδώ και δώδεκα χρόνια και υπάρχουν ευθύνες για τις καθυστερήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, κ. Νίκος Γκόντας.

Δείτε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Το Νομοσχέδιο Γκάγκα-Μητσοτάκη διαλύει τη δημόσια περίθαλψη

Με καθυστέρηση 2 ετών και αφού η κυβέρνηση σφύριξε την λήξη της πανδημίας με τον ...