Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ένα στολίδι της πόλης των Ιωαννίνων σε εγκατάλειψη

Ένα στολίδι της πόλης των Ιωαννίνων σε εγκατάλειψη

Για τη «θλίψη που προκαλεί η εγκατάλειψη του του Γιαννιώτικου Σαλονιού από την Δημοτική Αρχή» κάνουν λόγο η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ σε σχετική ανακοίνωσή τους, όπου τονίζονται τα εξής:

«Ένα στολίδι της πόλης, ένας χώρος αναψυχής, καταφύγιο για νεολαία και εργαζομένους, ιδιαίτερα σε εποχές πανδημίας, χάσκει από εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια, οι μεγάλες εργολαβίες, που κάποτε θα γίνουν πράξη, για την αναμόρφωση του χώρου δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για τη σημερινή εγκατάλειψή του.

Μια δημοτική αρχή, που δεν μπορεί να συντηρήσει στοιχειωδώς ένα τέτοιο χώρο σήμερα, προκαλεί υποψίες για το τι θα γίνει μετά τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται, όταν και εάν αυτά γίνουν.

Μήπως ετοιμάζονται να το παραχωρήσουν σε ιδιώτες, όπως έχουν κάνει με τα απορρίμματα και τον ηλεκτροφωτισμό; Το μυαλό τους φαίνεται να είναι εκεί που ρέουν τα χρήματα και οι μπίζνες.

Δεν φτάνει σε πιο πεζά πράγματα.

  • Να εξασφαλιστεί επιτήρηση στον χώρο, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης προστασία από ανεύθυνες πρακτικές, αδέσποτα ζώα, και φύλαξη του χώρου
  • Να καθαριστεί ο χώρος στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και να ελευθερωθούν χώροι καλυμμένοι σήμερα από βλάστηση, για να αθληθεί η νεολαία.
  • Να δημιουργηθεί ικανό δίκτυο πυρασφάλειας στον χώρο.

Καλοδεχούμενες λοιπόν οι αναπλάσεις, αλλά με η χωρίς αυτές η πόλη μας χρειάζεται μια δημοτική αρχή, που να σέβεται και να φροντίζει τη δημόσια περιουσία.

Η διαμαρτυρία μας αυτή τέθηκε σαν θέμα συζήτησης στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να υποστηρίξουν τα αιτήματα αυτά και να αναγκάσουμε τη δημοτική αρχή να φροντίσει για τα αυτονόητα.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...