Κυριακή , 4 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Στον Ν.Ο. Ιωαννίνων τα «σκήπτρα» του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος στο 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στην Καστοριά
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στον Ν.Ο. Ιωαννίνων τα «σκήπτρα» του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος στο 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στην Καστοριά

Με τα «σκήπτρα» του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος ξανά στα χέρια του επέστρεψε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από την Καστοριά, όπου διεξήχθη το 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Οι νίκες των πληρωμάτων του σε όλες ανεξαιρέτως τις αγωνιστικές κατηγορίες ήταν αυτές που έφεραν και πάλι το σωματείο στην κορυφή.

Στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και ελαφρών βαρών με τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, τα πληρώματα του Ομίλου κατέκτησαν τρία χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Η συνολική «συγκομιδή» για την ομάδα του Ν.Ο.Ι. έφτασε λοιπόν τα 19 μετάλλια, εκ των οποίων 12 χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα. Ως επιστέγασμα των επιτυχιών του ήρθε το χρυσό μετάλλιο στην Οκτάκωπο των Ανδρών, τη «ναυαρχίδα» του αθλήματος, με την οποία έπεσε η «αυλαία» του Πρωταθλήματος. Δεύτερος κατετάγη ο Ν.Ο.Θ. με οκτώ χρυσά, οκτώ ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Ν.Ο. Μαυροχωρίου με πέντε χρυσά, έξι αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Η Διοίκηση του Ομίλου συγχαίρει δημόσια όλους τους αθλητές για τον σπουδαίο αγώνα, που έδωσαν με επιμονή και αυταπάρνηση, προκειμένου να ανεβάζουν και πάλι τον Ν.Ο.Ι. στην κορυφή, τους προπονητές για τη συστηματική δουλειά και προσπάθεια και φυσικά τους γονείς των παιδιών, που στάθηκαν δίπλα τους σε όλη αυτή την περίοδο της εντατικής τους προετοιμασίας.

Τα μετάλλια στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών

Χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Η Τετράκωπος μετά των Ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη – Ιάσονα Εξάρχου –Θανάση Παλαιοπάνο – Λεωνίδα Παλαιοπάνο και Κων/νο Κασιούμη.

*Η Τετράκωπος άνευ των Ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Λεωνίδα Παλαιοπάνο και Ιάσονα Εξάρχου.

*Η Οκτάκωπος των Ανδρών με τους Γιώργο Δημητρίου – Αποστόλη Λαμπρίδη – Φώτη Λιόντο – Γιάννη Τσίλη – Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Ανδρέα Καρέτσο και Λάμπρο Μπότη.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Δίκωπος άνευ των Ανδρών με τους Θανάση και Λεωνίδα Παλαιοπάνο, ενώ χάλκινο πήραν οι Αγγελική Γκρέμου – Εβελίνα Μπομπουγιάννη στο Διπλό Σκιφ Γυναικών ελαφρών βαρών.

«Σάρωσε» ο Ν.Ο. Ιωαννίνων στην κατηγορία Παίδων – Κορασίδων!

Αναδείχθηκε Πολυνίκης με τέσσερα χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων άνοιξε η «αυλαία» του 87ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην λίμνη της Καστοριάς.

Στους τελικούς του Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων ο Ν.Ο.Ι. κυριολεκτικά «σάρωσε» κατακτώντας τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Αναδείχθηκε έτσι Πολυνίκης Ελλάδος στην συγκεκριμένη κατηγορία! Στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα βρέθηκε ο ΝΟΒΑ με δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο ΝΑΟ Καλαμαριάς με δύο χρυσά μετάλλια.

Πιο αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Το Διπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου και Νεφέλη Ντάρα.

*Το Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Δήμητρα Τζούμα – Μαρκέλλα Κολιάκη – Έλενα Παπαζαχαρή και Σοφία Παπαζαχαρή.

*Η Τετράκωπος μετά πηδαλιούχου Παίδων με τους Βασίλη Ντέμο – Νίκο Γκρέμο – Άγγελο Λαγό – Στέφανο Δημητρίου και Κλειώ – Αικατερίνη Ντάγκα.

*Η Οκτάκωπος των Παίδων με τους Χριστόφορο Μπριασούλη – Κων/νο Τζοβάρα – Κλειώ – Αικατερίνη Ντάγκα – Άγγελο Φάκα – Δημοσθένη Κουτσογιάννη – Αριστοτέλη Λάππα – Κων/νο Καραγιάννη – Σταύρο Μέγα και Άγγελο Κολιό.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Διπλό Σκιφ Παίδων με τους Δημήτρη Κούτρα και Βασίλη Κωστούλα.

Πολυνίκης ο Ν.Ο.Ι. και σε Εφήβους – Νεανίδες

Έντονη διαμαρτυρία για τη διαιτησία στον αγώνα της Οκτακώπου

Πολυνίκης και στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών κάτω των 23 ετών και Εφήβων-Νεανίδων αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην προτελευταία ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας της Καστοριάς.

Η «συγκομιδή» για τον Ν.Ο.Ι. ήταν πέντε χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια, τα οποία υπήρξαν καρπός της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλλαν όλα ανεξαρτήτως των πληρώματά του, με τα Γιαννιωτόπουλα να υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Δεύτερος στον σχετικό πίνακα κατετάγη ο Ν.Ο.Θ..

Τα χρυσά μετάλλια θα ήταν έξι για τον Ν.Ο.Ι., μαζί με εκείνο της Οκτακώπου Εφήβων,  αν ο διαιτητής του αγώνα λάμβανε υπόψη το επεισόδιο της πρόσκρουσης της βάρκας της Κέρκυρας στο πρώτο πλήρωμα του Ομίλου την ώρα του αγώνα, γεγονός που του στοίχισε την πρωτιά. Ο Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας παραδέχθηκε το συμβάν, ο Ν.Ο.Ι. κατέθεσε ένσταση, όμως το αποτέλεσμα του αγώνα έμεινε ως έχει. Ο Ν.Ο.Ι. εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του, καθώς θεωρεί ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση του διαιτητή έχει αδικηθεί κατάφωρα το πρώτο πλήρωμα της Οκτακώπου Εφήβων, το οποίο στερήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Στο Σκιφ Εφήβων ο Ιάσονας Εξάρχου.

*Στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων οι Κατερίνα Γκόγκου – Χριστίνα Παπαϊωάννου.

*Στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων οι Έλενα Παπαζαχαρή – Κατερίνα Γκόγκου – Σοφία Παπαζαχαρή και Δήμητρα Παπαϊωάννου.

*Στην Τετράκωπο μετά των Εφήβων οι Σπύρος Γεωργίου – Ανδρέας Καρέτσος – Λεωνίδας Κοπίδης – Ηλίας Μπλέτσας και Λάμπρος Μπότης.

*Στη Δίκωπο Νέων Ανδρών οι Θανάσης και Λεωνίδας Παλαιοπάνος.

Ασημένια μετάλλια στις ίδιες κατηγορίες κατέκτησαν τα ακόλουθα πληρώματα:

*Η Τετράκωπος άνευ των Εφήβων με τους Ηλία Μπλέτσα – Σπύρο Γεωργίου – Ανδρέα Καρέτσο και Λεωνίδα Κοπίδη.

*H Οκτάκωπος των Εφήβων με τους Βασίλη Σαραλιώτη – Στέφανο Δημητρίου – Βασίλη Κωστούλα – Ηλία Μπλέτσα – Κων/νο Κασιούμη –Γιώργο Καππά – Σπύρο Γεωργίου – Ανδρέα Καρέτσο και Λεωνίδα Κοπίδη.

Τέλος, τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο πήραν τα ακόλουθα πληρώματα:

*Το Διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών με τους Παύλο Φαϊτά – Ιάσονα Εξάρχου.

*Η δεύτερη Οκτάκωπος των Εφήβων με τους Χριστόφορο Μπριασούλη – Κων/νο Τζοβάρα – Λάμπρο Μπότη – Άγγελο Φάκα – Δημοσθένη Κουτσογιάννη – Αριστοτέλη Λάππα – Κων/νο Καραγιάννη – Σπύρο Μέγα και Άγγελο Κολιό.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με μέλη του συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ

Συνάντηση με μέλη του αθλητικού συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών ...