Πέμπτη , 18 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συμμέτοχος στη φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτη 2021 η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμμέτοχος στη φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτη 2021 η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» τονίζει τα εξής:

«Για μια ζωή με ισότητα και ελευθερία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση!

164 χρόνια μας χωρίζουν από τις 8 Μάρτη του 1857, όταν η διαδήλωση των γυναικών της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού στη Νέα Υόρκη για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ίσες αμοιβές πνίγηκε στο αίμα από τις δυνάμεις καταστολής της εποχής, αλλά αποτέλεσε σταθμό στην πάλη των εργατριών γυναικών που δεν σταμάτησε. Οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Οι γυναίκες όμως ξέρουν να παλεύουν και να συνεχίζουν τους αγώνες τους και μετά από 2 χρόνια δεν φοβήθηκαν να βγουν πάλι στους δρόμους. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή να καθιερωθεί η 8 Μάρτη ημέρα μνήμης και αγώνα για το γυναικείο ζήτημα.

Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες σε δεινότερη θέση τόσο στον εργασιακό τομέα, όσο και στην απλή καθημερινότητά τους. Η διαχείριση της πανδημίας σε συνθήκες κρίσης του συστήματος οξύνει τα προβλήματα, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμη περισσότερο σήμερα με την εργασιακή ανασφάλεια, με την ελαστική, μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία να είναι ο κανόνας.

Ειδικά η φετινή 8η Μάρτη σηματοδοτείται από το ελληνικό #metoo. Έρχεται σε ένα κύμα συγκλονιστικών αποκαλύψεων, όπου δεκάδες θύματα έμφυλης, σεξουαλικής και εργοδοτικής βίας, ξεπερνώντας ένα ολόκληρο πλέγμα εκμετάλλευσης, εξουσιαστικών, πατριαρχικών σχέσεων, αντιλήψεων και πρακτικών, βγαίνουν μπροστά και καταγγέλλουν την κακοποίηση τους δημόσια, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου και δίνοντας θάρρος σε περισσότερους/ες να μιλήσουν. Αλλεπάλληλες καταγγελίες για περιστατικά σεξιστικής -και όχι μόνο- βίας στο θέατρο, τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό.

Συμμετέχουμε στην σημερινή φεμινιστική απεργία!

Παλεύουμε για την κατάργηση κάθε διάκρισης ή ανισότητας που σχετίζεται με το φύλο, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η απάντηση στην γυναικεία καταπίεση είναι υπόθεση συλλογική! Τα αιτήματα των γυναικών για ισότητα και απελευθέρωση είναι δύναμη για τους αγώνες μας συνολικά.»

Δείτε Επίσης

3-3 σε τρομερό ματς Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα

Mε την 6η ισοπαλία σε 7 ματς (και μία νίκη) των play out ολοκλήρωσε το ...