Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναντήσεις της Τατιάνας Καλογιάννη με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Κόντσικας, Ασβεστοχωρίου, Πεδινής και Ιωαννίνων

Συναντήσεις της Τατιάνας Καλογιάννη με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Κόντσικας, Ασβεστοχωρίου, Πεδινής και Ιωαννίνων

Στις 07.07, 08.07 και 09.07, η Τατιάνα Καλογιάννη, συναντήθηκε στην Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Πεδινή και στα γραφεία της ΠΕΔ Ιωαννίνων, με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων κοινοτήτων του δήμου.

Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Αργύρης (Σπούρης), Βασίλης Κοσμάς, Σπύρος Γκίζας, οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων Ντίνα Στ. Μάντζιου, Λευτέρης Κοσμάς.

Συνοπτικά, τα θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις αυτές ήταν:

 1. Στην Κόντσικα: Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης, για το οποίο έχει παραχωρηθεί δημοτική έκταση από το 2009 με αποφάσεις της τοπικής κοινότητας Κόντσικας και του δημοτικού συμβουλίου Μπιζανίου και η θέση του προβλέπεται στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου (Χάρτης Π2), ΦΕΚ ΑΑΠ, ΦΕΚ529/10.10.2009, παραγρ. Β.3.10.
  1. Στο Ασβεστοχώρι: Η διαμόρφωση και πεζοδρόμηση της εισόδου της κοινότητας.
  1. Στην Πεδινή: Η ανάγκη δημιουργίας νέων αιθουσών για το γυμνάσιο σχολείο και η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου. Ακόμη, η επέκταση της δωρεάν χρήσης ασύρματου δικτύου τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης στο Δήμο.
  1. Στα Ιωάννινα: Η αλλαγή του τρόπου εγγραφής των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, ώστε να είναι συγκεκριμένα και διακριτά τα έργα και όχι να υπάρχουν γενικοί τίτλοι με έναν συνολικό προϋπολογισμό. Η ανάγκη απόφραξης και καθαρισμού των φρεατίων των ομβρίων υδάτων για την αποφυγή πλημμυρικών σημειακών φαινομένων. Η ολοκλήρωση των μνημονίων σχετικά με τις ενέργειες που αφορούν τις δασικές πυρκαγιές στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Επίσης, συζήτηση έγινε για το Πάρκο Πυρσινέλλα, την Πλατεία Πύρρου, τη μετεγκατάσταση των φυλακών Σταυρακίου καθώς και την ανάγκη για επέκταση ή εξεύρεση νέας θέσης του δημοτικού νεκροταφείου.

Ειδικά, για Ίδρυση νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης Ηπείρου, στην Κόντσικα με τη μετεγκατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων Σταυρακίου, έργο το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράταξης μας, όπως κατατέθηκε στους συνδημότες τον Μάρτιο του 2019, η παράταξη σημειώνει τα παρακάτω:

 1. Η ίδρυση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στα Ιωάννινα, περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.
  1. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως, στο ΟΤ579, εμβαδού 8.564,64m2, σε κατάλληλη θέση για ενδεχόμενη χωροθέτηση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ιωαννιτών. Η ανάγκη για την κατασκευή νέου κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών κληροδοτημάτων, κτλ. έχει τονιστεί έντονα τις τελευταίες δεκαετίες, για το σκοπό αυτόν άλλωστε το 2007 η τότε δημοτική αρχή προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Η πρόταση για τη χωροθέτηση αυτή, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής μελέτης σε συνδυασμό με την επέκταση του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης Κενάν Μεσαρέ – Παράκαμψη Ιωαννίνων.
  1. Η προκαταρκτική μελέτη είναι αναγκαίο να εξετάσει τη σκοπιμότητα, την επιλογή του τόπου κατασκευής, τη διερεύνηση του μεγέθους και το κτιριολογικό πρόγραμμα του έργου.  Σκόπιμο είναι στο αντικείμενο της μελέτης αυτής να συμπεριληφθεί και ο έλεγχος και άλλων πιθανών σημείων στα όρια του Δήμου για την κατασκευή του έργου.

Δείτε Επίσης

Αύξηση του ιικού φορτίου κατά 79% δείχνουν τα λύματα των Ιωαννίνων

Την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 20 ...