Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / αθλητικες εγκαταστασεις / Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ

Ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν την Τετάρτη 4 Αυγούστου η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τέως υφυπουργός Παιδείας, ο Σπύρος Ντάνης, υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο Πέτρος Παλάσχας, Αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων, και ο Γιάννης Στέφος, μέλος του συντονιστικού της Ν.Ε. και πρώην βουλευτής, μετά από πρωτοβουλία του αθλητικού τμήματος της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της  θετικής έκβασης  της  ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Ιωαννίνων, που το φάκελο της πρότασης είχε κάνει  η προηγούμενη Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ. Ήταν το  μοναδικό αθλητικό κέντρο της χώρας που είχε υποβάλει ανάλογη  πρόταση.  Ένα έργο   που όταν γίνει αναμένεται να  δώσει τη δυνατότητα απεμπλοκής του Κολυμβητηρίου από τα ορυκτά καύσιμα έχοντας σημαντικά οικονομικά αλλά και ενεργειακά οφέλη. Όπως ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για τον χώρο της Λιμνοπούλας, προκειμένου να επιτραπούν ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού.

Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημάνθηκε η ανάγκη ανέγερσης του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στον Βοτανικό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους αθλητικούς φορείς, ένα κλειστό γυμναστήριο σύγχρονο και απολύτως απαραίτητο για την κάλυψη της όλο και αυξανόμενης ζήτησης αθλητικών χώρων στην περιοχή μας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την πρόταση της Διοίκησης, που αφορά στην μεταφορά κλειστού γυμναστηρίου από το Ελληνικό στον χώρο του Πανηπειρωτικού.

Όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση, «οι παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας που υλοποίησε η προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, αλλά και η συνέχισή τους με τη σημερινή διοίκηση, έχουν σαν στόχο τη δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων αθλητικών χώρων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των αθλητών και των πολιτών στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και του δικαιώματος  της άθλησης για όλους».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...