Παρασκευή , 12 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Χρ. Ντακαλέτση με Στ. Πέτσα

Συνάντηση Χρ. Ντακαλέτση με Στ. Πέτσα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα είχε στο γραφείο του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Δωδώνης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ο κ. Ντακαλέτσης ενημέρωσε τον Υπουργό για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου Δωδώνης, επικεντρώνοντας στην υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος εξήγησε σε σχέση με το λεγόμενο «πλαφόν» της χρηματοδοτικής ενίσχυσης του προγράμματος ότι ο Δήμος Δωδώνης, για διαφορά μερικών δεκάδων κατοίκων ανάμεσα στον πραγματικό πληθυσμό του Δήμου και την απογραφή του 2011, ανήκοντας στους ΟΤΑ με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, υπάγεται στην Κατηγορία 6 του προγράμματος, με προβλεπόμενο όριο χρηματοδότησης τα 6 εκατ. ευρώ, αντί των 12 εκατ. ευρώ της Κατηγορίας 5 που περιλαμβάνει Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχει ωριμάσει η παρούσα δημοτική αρχή υπερβαίνει το συγκεκριμένο πλαφόν για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα.

Ο κ. Ντακαλέτσης ζήτησε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών ενίσχυσης των Δήμων με στελεχιακό δυναμικό, με την ολοκλήρωση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω της τελευταίας προκήρυξης του Υπουργείου Εσωτερικών. Για τον Δήμο Δωδώνης, έχει εγκριθεί η πρόσληψη τεσσάρων εργαζομένων. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Δωδώνης και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου το σχεδιασμό μιας νέας προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους της επικράτειας, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τέλος, μεταξύ των δύο αντρών τέθηκαν και γενικότερης φύσεως ζητήματα που απασχολούν τους Οργανισμούς της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έτσι, στην αναφορά του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για την ανάγκη επιπλέον χρηματοδοτικής στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πόρους είτε απευθείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν άμεσα και θα εξευρεθούν τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναπτυξιακή τόνωση της Ηπείρου, σε τομείς όπως ο τουρισμός και το περιβάλλον αλλά και για τη συμπλήρωση στις απαραίτητες υποδομές της πολιτικής προστασίας και της αγροτικής οδοποιίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου τη βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να συνεργαστεί αρμονικά με τους Δήμους της περιοχής και να συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή τους προοπτική, μέσα από τις συνέργειες των προσφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και δη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...