Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Οικονομία / Συνάντηση του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων με εκπροσώπους εργαζομένων και επιχειρηματιών στον τομέα της εστίασης

Συνάντηση του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων με εκπροσώπους εργαζομένων και επιχειρηματιών στον τομέα της εστίασης

Το Σάββατο 13/02/2021 η Οργάνωση Βάσης Ιωαννίνων του ΜέΡΑ25 διεξήγαγε διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης με εκπροσώπους του Σωματείου Καφέ, Μπαρ, Εστιατόρων και Συναφών επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων “Παμβώτις”. Από την πλευρά του ΜέΡΑ25 πήραν μέρος οι εκρόσωποι των Τομέων Τουρισμού, Ειρήνη Μήτσιου, συντονίστρια, Βασίλης Καββαδίας, αναπληρωτής συντονιστής, Λάζαρος Γαρυφάλου, υποστηρικτής, και Οικονομίας, Ιωάννα Λιούτα, υποστηρίκτρια, καθώς και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η άδικη και χωρίς κριτήρια, σύμφωνα πάντα με την κοινή διαπίστωση της Ο.Β. Ιωαννίνων του ΜέΡΑ25 και του Σωματείου “Παμβώτις”, στήριξη του κράτους και του Δήμου Ιωαννιτών ως προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις, από τις οποίες πολλές ήδη είναι χρεοκοπημένες και δεν ενδέχεται να λειτουργήσουν μετά τη λήξη της πανδημίας. Τονίστηκε επίσης από τους εκπροσώπους του σωματείου η ανάγκη για ενότητα εργοδοτών και εργαζομένων αυτή την κρίσιμη περίοδο, αλλά και των επιχειρηματιών. Παράλληλα συζητήθηκε και το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο. Ο κος Αρσένης εξήγησε μερικούς από τους όρους που, κατά τη γνώμη του, το καθιστούν «απεχθές» και ένα από τα χειρότερα εντός της Ε.Ε. 

Η Ο.Β. Ιωαννίνων του ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις/συζητήσεις με τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και απευθύνει πρόσκληση σε σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες να επικοινωνήσουν μαζί της για να οργανωθούν παρόμοιες εκδηλώσεις.

Διεύθυνση επικοινωνίας: ioannina@mera25.gr.

Δείτε Επίσης

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...