Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Σταύρου Καλογιάννη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συνάντηση του Σταύρου Καλογιάννη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις προοπτικές του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Αλμπάνης ενημέρωσε αρχικά τον Σταύρο Καλογιάννη για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και για ζητήματα που προέκυψαν από την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Ακολούθησε συζήτηση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο περί ΑΕΙ -που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή- και ο Πρύτανης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό του για τον μειωμένο αριθμό φοιτητών, που αναμένονται να εισαχθούν σε ορισμένα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την επόμενη χρονιά.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε την ενίσχυση της Σχολής Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής Σχολής και επισήμανε ότι αυτές μπορούν να παίξουν πολύ ενεργότερο ρόλο στα θέματα της πόλης των Ιωαννίνων.

Πρότεινε, τέλος, στον Πρύτανη να είναι ενεργός η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη δημιουργία Τεχνόπολης, που προβλέπεται στον σχεδιασμό του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από το 2009, ως μια οργανωμένη περιοχή με ρυμοτομικό σχέδιο, η οποία θα μπορεί να υποδεχθεί εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στις οποίες θα δίνονται κίνητρα. Η Τεχνόπολη θα λειτουργεί ως “μαγνήτης” για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα αξιοποιήσουν το υψηλής ποιότητας δυναμικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, των δύο Νοσοκομείων και των υφιστάμενων δομών έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ, κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν και υποστηρικτικές δραστηριότητες. Θα αποτελέσει, δηλαδή, η Τεχνόπολη έναν κόμβο ανάπτυξης, που θα αναμορφώσει ποιοτικά το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπως αντίστοιχα συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο.

Για το θέμα της Τεχνόπολης, ο Σταύρος Καλογιάννης θα καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...