Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α.

Συνάντηση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/2 συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και Δημάρχου Δωδώνης, κ. Χρήστου Ντακαλέτση, και του Προέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Ηπείρου, κ. Νίκου Καλαντζή, καθώς και του Αντιπροέδρου, κ. Θωμά Μπέγκα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τα επόμενα βήματα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω από θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Α.Σ.Δ.Σ.Α., ενόψει και της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, όπως επίσης και για τις υποχρεώσεις της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που απορρέουν από την περιβαλλοντική νομοθεσία, την πολιτική της κυκλικής οικονομίας και τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινής αγωνίας των αυτοδιοικητικών φορέων της Ηπείρου και της προσπάθειας επίτευξης συγκλίσεων για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το όφελος των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Ντακαλέτσης παρουσίασε στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. την ανάλυση του υφιστάμενου πλαισίου διαχείρισης – κοστολόγησης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, το κείμενο της οποίας είχε αποστείλει από την Τετάρτη στον Πρόεδρο του Συνδέσμου. Την εν λόγω ανάλυση, ως γνωστόν, εκπόνησε ο Δήμος Δωδώνης, μετά από απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου.

Από τη συνάντηση προέκυψε η κατ’ αρχήν συμφωνία αφενός για την εξέταση και αξιολόγηση από τις υπηρεσίες του Α.Σ.Δ.Σ.Α. των σεναρίων που προτείνει η ανάλυση και αφετέρου για την αξιοποίηση όλων των προτάσεων της ανάλυσης, που θα κριθούν αναγκαίες, ώστε να δημοπρατηθεί και να λειτουργήσει κατά το δυνατόν συντομότερο το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, μετά από συζήτηση και λήψη απόφασης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Δ.Σ.Α.

Δείτε Επίσης

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, στην Ακρόπολη του Ιτς καλέ

Στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού που τιμά η Εκκλησία μας την 1η ...