Σάββατο , 15 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Federico Garcia Lorca από το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Federico Garcia Lorca από το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

To Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00, στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ., μια μουσική βραδιά με έργα του Federico Garcia Lorca με την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, τραγούδι, το ΜΑΝOΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ, κιθάρα-ενορχήστρωση και το και το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ «L’ANIMA» + κοντραμπάσο.

Γενική είσοδος: 8€.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας και από τους θεατές και ότι απαγορεύεται να παρακολουθείτε όρθιοι την εκδήλωση.

Εισιτήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης και Χαρτέξ, στο Πνευματικό Κέντρο (11-2 το πρωί) και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και  ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης συμπράττουν και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Το δέντρο F. G. Lorca».

Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο “Romancero Gitano” σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη (μετάφραση Οδ. Ελύτη), τραγούδια από τον κύκλο “Αχ, έρωτα!” σε μουσική του Χρ. Λεοντή (μετάφραση Λ. Παπαδόπουλου) και δύο τραγούδια σε μουσική του ίδιου του Λόρκα. Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο “Un árbol llamado Lorca” σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.

Θα συμπράξει το κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Franc Paulin Shestani – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) και η Σουέλα Σέχου (κοντραμπάσο).

Η φωνητική αρτιότητα της Καλλιόπης Βέττα και η υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, πάνω στην οποία στηρίζεται η ενορχήστρωση για Quinteto εγχόρδων, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ποιητή προσφέροντας στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από “Το δέντρο F. G. Lorca”. 

Μια μουσική παράσταση που αναδεικνύει το ύφος, το χρώμα,  τον πλούτο και το διεθνή χαρακτήρα της ελληνικής μουσικής μέσα από τα ποιήματα του ποιητή, το έργο του οποίου είναι αυτό με τις περισσότερες μεταφράσεις, προσαρμογές και διασκευές στην ελληνική γλώσσα. 

Το έργο, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε στις 17/1/2019 με μεγάλη επιτυχία στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του Πέτρου Καρπαθάκη.

Δείτε Επίσης

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μεγάλο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 14-01-2022 από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο ...