Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Απαντήσεις σε μία σειρά θεμάτων, που τέθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δόθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Άρη Μπαρτζώκα, έγινε γνωστό ότι εντός των ημερών θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο της σύμβασης για το αποχετευτικό έργο στις περιοχές Σταυρακίου – Νεοχωρόπουλου.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απένταξης του έργου.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το έργο ενεργειακής αναβάθμισης για το αντλιοστάσιο της Κρύας θα υποβληθεί προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αρλέτος, έκανε γνωστό ότι έχει σταλεί το σχέδιο διακήρυξης για το έργο αναβάθμισης των φωτεινών σηματοδοτών προς έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή. Με την έγκρισή του θα προχωρήσει η δημοπράτηση.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εργοταξίου, Αριστείδης Παππάς, απάντησε σε θέματα που αφορούσαν τις παιδικές χαρές, τονίζοντας ότι σχεδόν σε όλες είναι σε εξέλιξη εργασίες, με σκοπό να έχει πιστοποιηθεί το σύνολό τους.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Δημήτρης Πάνου, απάντησε σε θέματα που σχετίζονται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αναφέροντας ότι καλύπτει σε ετήσια βάση τις ανάγκες 100 οικογενειών. Ήδη οι υπηρεσίες του Οργανισμού του Δήμου επεξεργάζονται τρόπους για να καλυφθούν επίσης ανάγκες οικογενειών προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μετανάστευσης, Γιάννης Αϊβατίδης, εκτός δομής Κατσικά θα βρεθούν 200 άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί άσυλο και σε αυτούς προστίθενται άλλοι 100 που διέμεναν σε διαμερίσματα μέσω του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ». Για το σύνολο αυτών -και προκειμένου να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική κρίση- ο Δήμος Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες του εξετάζουν τρόπους για τη στήριξή τους.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο και ορθό το αίτημα των φοιτητών του έκτου έτους της Ιατρικής για εμβολιασμό τους κατά προτεραιότητα και τόνισε ότι το έχει διαβιβάσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις στο άμεσο μέλλον, θα συζητήσει διεξοδικά τη διαχείριση απορριμμάτων και τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...