Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ιωαννίνων για τη «Σχεδία»

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ιωαννίνων για τη «Σχεδία»

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ενημέρωσε διεξοδικά το σώμα, με αφορμή αιτήματα από συμβούλους της αντιπολίτευσης σχετικά με τα τεκταινόμενα στη «Σχεδία».

Όπως είπε, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που έχει φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας τα εξής:

«Όταν ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της «Σχεδίας» και του επιστημονικού υπευθύνου της δομής. Η σύσταση που έγινε από την Δημοτική Αρχή ήταν να μην γίνουν ριζικές αλλαγές, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τη «Σχεδία», καθώς οι καταγγελίες και από τις δύο πλευρές ήταν πολύ σοβαρές.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Σχεδίας» ο Πρόεδρος, Στέφανος Τζιμογιάννης, έθεσε θέμα απομάκρυνσης του επιστημονικού διευθυντή. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε και ο ίδιος την παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση.

Η Γενική Συνέλευση, με παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων που μετέχουν, έκρινε ότι είναι αναρμόδια για να προχωρήσει σε απόρριψη απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος της «Σχεδίας» υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Δήμος Ιωαννιτών επικοινώνησε με τον αναπληρωτή καθηγητή, Πέτρο Σκαπινάκη, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα μέχρι την λήξη της παρούσας θητείας, τον ερχόμενο Μάιο. Ο κ. Σκαπινάκης αποδέχθηκε, αλλά στη συνέχεια ο κ. Τζιμογιάννης ανακάλεσε την παραίτησή του.»

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...