Κυριακή , 13 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Σύσκεψη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Σύσκεψη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Σύσκεψη με αντικείμενο την διαχείριση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, του εντεταλμένου συμβούλου, Νίκου Τσόλη, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από τον ουσιαστικό έλεγχο, που αφορά την πιστή τήρηση των κανόνων της διαβίωσης των δεσποζόμενων ζώων, την εγκατάλειψη ζώων, καθώς επίσης το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με δηλητηριάσεις σκύλων στην πόλη μας. Αποφασίστηκε, δε, να ενταθούν οι έλεγχοι προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου υποχρεούται να προβαίνει απαραίτητα στην ηλεκτρονική σήμανση του ζώου του και να προσκομίζει αντίγραφο στον Δήμο, όπως επίσης και στον εμβολιασμό του για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας και την τοποθέτηση σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλικής κονκάρδας. Αυτές οι  ενέργειες προβλέπονται από το νόμο και η παραβίασή τους έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων .

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2651361165 και 2651361380.

Δείτε Επίσης

«Σημαντικός ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών» ήταν το συμπέρασμα της διαδικτυακής εκδήλωσης του Δήμου Ιωαννιτών και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Ιδιαίτερα χρήσιμα και σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα από την εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικές ...