Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Τ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ «ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΙΑΚΟ

Η Τ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ «ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΙΑΚΟ

«Η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. εκφράζει τα θερμά  συλλυπητήρια στους οικείους του συντρόφου μας Βαγγέλη Πλιάκου, που έφυγε από την ζωή τη Δευτέρα το πρωί σε ηλικία 92 ετών.

Ο σύντροφος Βαγγέλης γεννήθηκε το 1929 στους Ανάργυρους Ιωαννίνων. Οι γονείς του ήταν αγρότες και ο ίδιος σε ηλικία κάτω των 10 ετών ξεκίνησε να τους βοηθάει στις αγροτικές εργασίες. Το 1946 πήγε στα Ιωάννινα για να εργαστεί σε εστιατόριο.

Από τον Απρίλη του 1948 ήταν μαχητής του Δ.Σ.Ε. στο 3ο Τάγμα της 8ης Μεραρχίας του Δ.Σ.Ε. Ηπείρου. Μετά την εκπαίδευση, εντάχθηκε στο 4ο Τάγμα ως οπλοπολυβολητής με οπλοπολυβόλο V.

Συμμετείχε στη μεγάλη Μάχη της Μουργκάνας, η οποία κράτησε 20 μέρες. Στη μάχη στο χωριό Τσαρακλιμάνι τραυματίστηκε από βλήματα πυροβόλου τανκ. Συνελήφθη από τον κυβερνητικό στρατό στο χωριό Γρανιτσοπούλα Ιωαννίνων και μεταφέρθηκε στα Γιάννενα στο Δημοτικό Νοσοκομείο ως πολιτικός κρατούμενος. Εκεί έμεινε ένα μήνα και τον μετέφεραν στις στρατιωτικές φυλακές Ιωαννίνων για έναν χρόνο. Τέλος Αυγούστου του 1949 πέρασε στρατοδικείο και αθωώθηκε λόγω ηλικίας. Το 1955 πήγε στην Αθήνα και οργανώθηκε στην Ε.Δ.Α. Το 1970 οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε. και μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε μέλος του Κόμματος, ένας ακούραστος μαχητής της εργατικής τάξης για 75 χρόνια!!!»

Δείτε Επίσης

Ατύχημα με φορτηγό που μετέφερε ζώα , στην Εγνατία

Κλειστή και στα δύο ρεύματα έμεινε για 2 ωρες  από τις 6  χθες το απόγευμα ...