Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / πολιτισμος / «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» – Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ 2009 ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

«ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» – Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ 2009 ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες διά ζώσης και ψηφιακές εκδηλώσεις – παρουσίες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στο κανάλι του Πνευματικού Κέντρου στο YouTube, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρα 5 μ.μ., αποσπάσματα από την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τμήμα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009.

https://www.youtube.com/watch?v=OuyLu-v6pFc

«25 χρόνια παρουσίας στο πολιτιστικό  γίγνεσθαι συμπλήρωνε το 2009 το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου. Η εκδήλωση είχε τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» και συμμετείχαν κι άλλοι σύλλογοι και φορείς πολιτισμού της Ηπείρου: ο Χορευτικός Σύλλογος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μετσόβου, ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πατριωτικού Συνδέσμου Καλαρρυτών «Η Πίνδος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα», ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων Ιωαννίνων. Όλοι μαζί συναντήθηκαν στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου και τίμησαν από κοινού τον υπεράνθρωπο αγώνα των προγόνων τους για να ανακτήσουν το από εκατονταετίες στερημένο αγαθό και δικαίωμα, την ελευθερία τους.

Στις ιδιαιτερότητες της εκδήλωσης περιλαμβανόταν η συμβολική εμφάνιση χορευτών, που απετέλεσαν μέλη του «Τμήματος Εμφανίσεων» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του (1984- 1994).

Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης, δάσκαλοι χορού και εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής.

Το υλικό που προβάλλεται προέρχεται από το αρχείο των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα και της εκπομπής πολιτισμού “Εν Χορώ”. Τους ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση του βίντεο στο Πνευματικό μας Κέντρο.»

Δείτε Επίσης

Α.Τσικνιά-(Θέατρο ACTINA)-“Η μαγεία του θεάτρου είναι αυτή η δυνατότητα που έχεις να ζεις πάρα πολλές ζωές , έστω και σ’ ένα βράδυ…”

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Η μαγεία του θεάτρου είναι αυτή η δυνατότητα που έχεις να ζεις πάρα ...