Παρασκευή , 9 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Τα Ιωάννινα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα της Apollο

Τα Ιωάννινα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα της Apollο

Ένα ακόμη άνοιγμα στην τουριστική αγορά των σκανδιναβικών χωρών ανοίγει για τα Ιωάννινα με την συμπερίληψη τους στους προτεινόμενους προορισμούς της ταξιδιωτικής εταιρείας Apollo. Η Apollo διοργανώνει ταξίδια σε όλον τον κόσμο και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σκανδιναβικές ταξιδιωτικές εταιρείες, διακινώντας περίπου 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως. Μετά τα Ζαγοροχώρια, πλέον περιλαμβάνει και τα Ιωάννινα στην επίσημη ιστοσελίδα της, παρουσιάζοντας τον προορισμό και προτείνοντας τουριστικά πακέτα.

Στην ιστοσελίδα της Apollo δίνονται βασικές πληροφορίες για τον προορισμό «Ιωάννινα», τα αξιοθέατα και τις ιδανικές δραστηριότητες. Τα Ιωάννινα παρουσιάζονται ως μια «αυθεντική» πλευρά της Ελλάδας με παραδοσιακή κουζίνα, νυχτερινή ζωή, φυσική ομορφιά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Προτείνονται επισκέψεις στη λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι της, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, το Σπήλαιο Περάματος, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, τα μουσεία της περιοχής κ.ά. Για τους πιο περιπετειώδεις επισκέπτες προτείνεται να δοκιμάσουν υδάτινα σπορ στη λίμνη Παμβώτιδα και εξορμήσεις για eχtreme sports στον ορεινό όγκο του νομού. Αναφέρεται ακόμη η εγγύτητα με τα όμορφα χωριά της περιοχής αλλά και με τα παράλια της Ηπείρου, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την περιοχή νοικιάζοντας αυτοκίνητο.Τέλος, συστήνονται ορισμένα ξενοδοχεία για διαμονή και αναφέρονται οι παροχές τους.

Πέρα από την παρουσίαση του προορισμού, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να οργανώσουν το ταξίδι τους κλείνοντας πτήση και διαμονή ή να κάνουν συνδυαστικά πακέτα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης σε συνέντευξη τύπου ανέφερε πως η παρουσίαση των Ιωαννίνων ως προτεινόμενος προορισμός αποτελεί σημαντικό βήμα για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. «Μέχρι στιγμής είναι μικρός ο αριθμός των προτεινόμενων ξενοδοχείων για τα Ιωάννινα, όμως έχουμε επαφές με την εταιρεία Apollo και θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό των ξενοδοχείων, όσο και τους προτεινόμενους προορισμούς εντός του νομού. Σε κάθε περίπτωση, η προώθηση αυτή των Ιωαννίνων αποτελεί σημαντική ευκαιρία, που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο, ώστε μαζί με τις πτήσεις charter, που εκτελούνται για λογαριασμό της ίδιας εταιρείας, να αυξήσουμε τις επισκέψεις τουριστών από τις σκανδιναβικές χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως ο τουριστικός κολοσσός Apollo ξεκίνησε από το 2017 να προωθεί τα Ιωάννινα ως τουριστικό προορισμό, όταν ξεκίνησαν να εκτελούνται και οι πτήσεις charter για λογαριασμό του συνδέοντας το Διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με σκανδιναβικές χώρες, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια παρουσίασε τα Ζαγοροχώρια και ορισμένα ξενοδοχεία τους ως προτεινόμενο προορισμό.

Πτήσεις / Δρομολόγια

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο επί αεροπορικών θεμάτων της ΕΞΝΙ  Θέμη Σέρμπη, θα εκτελούνται :

– Aπο τις 19 Μαΐου και κάθε παρασκευή οι πτήσεις από την Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ της  Σουηδίας

– Απο τις 20 Μαΐου και κάθε Σάββατο η πτήση από το Όσλο της Νορβηγίας

– Απο τις 22 Μαΐου και κάθε Δευτέρα οι πτήσεις από την Κοπεγχάγη και το Billund της Δανίας.

Οι αεροπορικές εταιρίες που θα αναλάβουν την μεταφορά των επισκεπτών είναι η SAS και η Atlantic Airways.

 

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...