Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτική / Τι φταίει εν τέλει για την εξάπλωση του ιού στα Γιάννενα;

Τι φταίει εν τέλει για την εξάπλωση του ιού στα Γιάννενα;

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα απαντά στις πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη σχετικά με την ευθύνη εξάπλωσης του κορωνοϊού στην πόλη:

«Όχι με μεγάλη έκπληξη, ακούσαμε την Παρασκευή 16/10, τον κ. Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου, να ρίχνει την ευθύνη της εξάπλωσης του νέου ιού στα Γιάννενα στις καταλήψεις και στις πορείες.

Προφανώς, για τον περιφερειάρχη δεν φταίνε:

– Η απουσία τεστ σε μαζικούς χώρους, χώρους δουλειάς, σχολεία, υγειονομικές μονάδες.

– Τα διάτρητα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που επιτρέπουν τη λειτουργία σχολικών τμημάτων, ακόμα και με κρούσμα.

– Η εμμονική άρνηση της κυβέρνησης, στην οποία πρόσκειται και ο περιφερειάρχης, να προσλάβει προσωπικό για τα νοσοκομεία, να δημιουργήσει ΜΕΘ και ΜΑΦ και να τις στελεχώσει, γιατί οι κλίνες και οι μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους.

– Τα 25 και πλέον παιδιά ανά τάξη, που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι «δεν κολλάνε» με στατιστικά και σχεδιαγράμματα που προκάλεσαν γέλιο.

– Η πλήρης αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας από κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές αρχές, που επέφερε το σημερινό αποτέλεσμα στα Γιάννενα, στην Αττική, στην Κοζάνη κ.ο.κ.

– Η διασπορά σε «φιλικές επιχειρήσεις» κάθε είδους που τόσο οι ίδιες, όσο και ο περιφερειάρχης, τήρησαν σιγή ιχθύος και έκρυψαν κρούσματα κάτω από το χαλί.

Αν δεν φταίνε όλα αυτά, τότε φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων – στις οποίες παρεμπιπτόντως τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας – ή μήπως φταίνε οι καταλήψεις, που πρέπει να αποφασίσει πλέον η κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης, αν «τις κάνουν 10 άτομα»; Άραγε «δημιουργούν συνωστισμό» μεγαλύτερο από αυτό που δημιούργησε ο ίδιος ο ΕΟΔΥ, καλώντας μαζικά τους πολίτες να ελεγχθούν στην κεντρική πλατεία;»

Δείτε Επίσης

Ο Σάββας Δημητριάδης νέος συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα με ψηφοφορία η διαδικασία ανάδειξης Συντονιστή και Αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων ...