Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τι προβλέπουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών

Τι προβλέπουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών

Από σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ τοπικό lockdown, τόσο στον Δήμο Ιωαννιτών όσο και στην ΠΕ Αχαΐας.

Αναλυτικά η απόφαση που πάρθηκε χθες το απόγευμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για τις δύο περιοχές προβλέπει την εφαρμογή των εξής περιοριστικών μέτρων:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

● Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...