Τρίτη , 23 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Τη συζήτηση του θέματος της αντιπλημμυρικής θωράκισης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά με επιστολή της η παράταξη “Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα”

Τη συζήτηση του θέματος της αντιπλημμυρικής θωράκισης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά με επιστολή της η παράταξη “Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα”

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, η παράταξη “Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα” με επικεφαλής τον κ. Θωμά Μπέγκα αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Η κλιματική αλλαγή που συντελείται σε ολόκληρο τον πλανήτη αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη τη Χώρα μας.

Με αφορμή τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο μεσογειακός τυφώνας “Ιανός” σε πολλές περιοχές της χώρας μας, καθώς και τις αναφορές που έγιναν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εξαιτίας της φημολογούμενης χωροθέτησης ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο κοντά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, σας παραθέτω έγγραφο που είχε αποστείλει η Δημοτική μας Αρχή τον Αύγουστο του 2018 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.

Το έγγραφο συνοδεύεται και από μια σειρά παρατηρήσεων αλλά και προτάσεων τις οποίες κατέθεσε ο Δήμος μας, χωρίς ωστόσο ως σήμερα να λάβει κάποια απάντηση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον συνήθη στη χώρα μας, πιστεύουμε ότι δεν χωράει άλλη καθυστέρηση προκειμένου να καταλήξουμε στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το Λεκανοπέδιο και ελπίζω να αναλάβετε γρήγορα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Άποψή μας είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να γίνει αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά θα είμαστε παρόντες σε ότι χρειαστεί καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην προσπάθεια να εκπονηθεί επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αντιμετώπισης πλημμυρών στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, που θα λαμβάνει υπόψη του τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και τις νέες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες.”

Δείτε Επίσης

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονου

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση ενός 52χρονου από τα Ιωάννινα το πρωί της Παρασκευής ...