Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με τους διοργανωτές του Ioannina Lake Run

Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με τους διοργανωτές του Ioannina Lake Run

Τις βάσεις για μια πιο στενή συνεργασία, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής του νομού Ιωαννίνων και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, και όχι μόνο, έθεσαν η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και οι διοργανωτές του Ioannina Lake Run.

Σε συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεκδικήσουν από κοινού ένα πρόγραμμα προβολής, που, με «όχημα» τον καταξιωμένο πλέον αγώνα δρόμου, θα αναδείξει συνολικά τις ομορφιές του τόπου, τα μνημεία, ακόμη και τη γαστρονομία. Παράλληλα, αποφασίστηκε από κοινού να υπάρχει ένας διαρκής δίαυλος επικοινωνίας, με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων να εκφράζει την πρόθεσή της να στηρίξει πιο ενεργά τη διοργάνωση τόσο σε επίπεδο προβολής, μέσα από τα εργαλεία που διαθέτει, όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας δημοσιογράφων και διακεκριμένων αθλητών.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές του Ioannina Lake Run, αφού ευχαρίστησαν την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων για τη διαχρονική στήριξη, παρουσίασαν σημεία της μελέτης για το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, που εκπόνησε την προηγούμενη χρονιά η Real Time Events για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, εστιάζοντας στο τουριστικό αποτύπωμα. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη προσέλκυσης περισσότερων δρομέων από το εξωτερικό, καθώς η μελέτη αποτυπώνει ότι κάθε αλλοδαπός παραμένει τρεις νύχτες στον νομό Ιωαννίνων και συνοδεύεται από δύο επιπλέον άτομα κατά μέσο όρο.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε συζήτηση στη βάση μιας πρότασης για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ και promo video από μια διεθνούς απήχησης εταιρεία sportsmedia, η οποία εξασφαλίζει παράλληλα τη διανομή σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω τηλεόρασης, on-line media και αεροπορικών εταιρειών. Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και υπήρξε συμφωνία για την αναζήτηση των πόρων για την υλοποίησή της.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα, με την κατάθεση προτάσεων από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, που τόνισαν ότι ήδη το Ioannina Lake Run είναι στο καλεντάρι τους μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της περιοχής, εκφράζοντας τη διάθεση για ουσιαστικότερη εμπλοκή τόσο στον φετινό επετειακό αγώνα, όσο και στις επόμενες διοργανώσεις, με την ελπίδα να έχει απομακρυνθεί το πέπλο της πανδημίας.

Από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συμμετείχαν στη συνάντηση εργασίας ο Πρόεδρος, Σπύρος Σουρέλης, ο Γραμματέας, Θεόδωρος Βαντώλας, ο Ταμίας, Δημοσθένης Πατερούσης, και τα μέλη Γεώργιος Τάσσος και Έφη Εξάρχου, ενώ από την πλευρά του Ioannina Lake Run, η Πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, Αγνή Δρίμτζια, ο Διευθυντής του Ioannina Lake Run, Ηλίας Σπυριούνης, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της διοργάνωσης, Αποστόλης Τζελέτας, και ο Υπεύθυνος Μarketing, Γρηγόρης Σπυριούνης.

Δείτε Επίσης

Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο πληροφόρησης «ADRION 5 ...