Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Τηλεδιάσκεψη της Μερόπης Τζούφη με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Τηλεδιάσκεψη της Μερόπης Τζούφη με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων (ΔΣΙ) πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδαη Μερόπη Τζούφη, με κύριο θέμα το επαγγελματικό και οικονομικό αδιέξοδο του κλάδου, λόγω της πανδημίας και των -αναποτελεσματικών, σύμφωνα με τη γνώμη της- κυβερνητικών μέτρων διαχείρισής της.

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του ΔΣΙ, Μαρία Νάκα, η «κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των δικηγόρων και το ποσοστό αυτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ελάχιστο. Παράλληλα, η ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας για αποκλεισμό της πλειοψηφίας του κλάδου από την καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ πλήττει άμεσα την επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπεια του δικηγορικού κόσμου».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως «επείγει η επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με κατάλληλα μέτρα και τήρηση των υγειονομικών κανόνων, προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή κανονικότητα στον κλάδο, αλλά και να διευθετηθούν κρίσιμα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, από αιτήματα αναστολής εφαρμογής του πρόσφατα ψηφισμένου -από τη ΝΔ- πτωχευτικού κώδικα μέχρι και την επίλυση θεμάτων, που χρήζουν άμεσης δικονομικής προστασίας».

Θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα πρόσφατα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, με τη βουλευτή να υπογραμμίζει ότι συμφωνεί απόλυτα με τη τοποθέτηση του ΔΣΙ. «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών είναι αδιαπραγμάτευτος. Φαινόμενα που τραυματίζουν το κράτος δικαίου και πλήττουν το νομικό μας πολιτισμό δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Σπύρου Πάικα, νομικού και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, η πρόεδρος του ΔΣΙ παρέδωσε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλυτικό υπόμνημα με τα τρέχοντα θέματα που προβληματίζουν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...