Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει ως παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή την απόπειρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων στις 17 Νοέμβρη από τις δυνάμεις καταστολής

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει ως παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή την απόπειρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων στις 17 Νοέμβρη από τις δυνάμεις καταστολής

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει την ωμή χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

«Η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι σε θέματα που αφορούν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων τιμής της μνήμης των νεκρών του Πολυτεχνείου καθώς και το άδειασμα της κυβέρνησης στην συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊου Covid-19 κ. Γκίκα Μαγιορκίνη στις 16/11/2020, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά για την γνώμη – φάντασμα της επιτροπής που φέρεται σύμφωνα με τον αρχηγό ΕΛΑΣ να τον οδήγησε στην λήψη της απαγορευτικής απόφασης απάντησε ότι δεν υφίσταται, διαψεύδοντας την ύπαρξή της και απαντώντας ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση των κυβερνώντων.

Καταδικάζουμε επίσης την ωμή χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης μας τόσο απέναντι στους διαδηλωτές όσο και σε ανθρώπους που καμιά σχέση δεν είχαν με τα διαδραματιζόμενα, τις αναίτιες προσαγωγές και τις ατεκμηρίωτες συλλήψεις.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που, παρά τις παραπομπές και επιβολές προστίμων των προηγούμενων ημερών, την συγκοινωνιακή δυσχέρανση πρόσβασης, την ασφυκτική αστυνομοκρατία, τις απειλές ξυλοδαρμού, συλλήψεων και προστίμων, τίμησαν την αποστολή τους, δήλωσαν παρόντες στην επέτειο του Πολυτεχνείου και προσπάθησαν να διαδηλώσουν.»

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...